Влада

Найчастіше до Житомирського губернатора люди звертаються з питань житла, соцзахисту та лікування

3 March 2012, 12:42

2 березня губернатор Житомирської області Сергій Рижук провів особистий прийом громадян. Із урахуванням колективних звернень на прийомі побували понад 60 осіб. Найчастіше людей цікавили питання забезпечення житлом, працевлаштування, соціального захисту, надання матеріальної допомоги, лікування, комунального господарства, фінансової підтримки обдарованої молоді, перевезення пасажирів, земельні питання, - повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

З його слів, за останні два роки звернень до центральних інстанцій від жителів Житомирщини на третину стало менше.
«Ми повинні докладати зусиль та об’єднувати всі служби області, які опікуються соціальними питаннями, щоб дедалі менше у людей виникали потреби звертатися за допомогою. Минулий рік свідчить, що нам вдається рухатися у цьому напрямку», – зауважив губернатор Житомирщини.

Сергій Рижук розповідає, що у середньому вдається вирішити 60 % звернень. У деяких випадках є потреба роз’яснювати людям, що вони не праві, іноді звертаються із проблемами, які місцева влада не може вирішити самотужки. Такими, наприклад, є питання переселення людей із забруднених внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС територій. «Фінансування на придбання житла для переселенців є недостатнім. Проте сьогодні стало відомо, що держава виділяє нам кошти, які дозволять придбати більше 100 квартир для тих людей, які найбільше цього потребують і першими стоять на черзі», – повідомляє Сергій Рижук.

Фото Катерини Тарановської

 Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі