Суспільство

В Житомирській області продавців первоцвітів каратимуть штрафом до 255 грн.

5 March 2012, 15:31

В Житомирській області, як і по всій Україні, розпочинається операція «Первоцвіт».

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Житомирській області

В ході операції перевіряється дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньоквітучих рослин на території Житомирської області та здійснюються рейдові заходи у місцях продажу рідкісними видами ранньовесняних червонокнижних видів рослин.

Продавців первоцвітів каратимуть відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Бабусі на ринках і вулицях міста, які торгують підсніжниками чи конваліями, повинні мати довідки про те, що ці квіти вирощені саме в них на городі. В інших випадках їх теж оштрафують.

Як повідомили  Житомир.info в Державній екологічній інспекції у Житомирській області, штрафи передбачені не лише для тих, хто торгує первоцвітами. Інспектори можуть покарати тих, хто безпосередньо займається збором таких рослин, а також оптових покупців підсніжників та конвалій, тобто людей, які ведуть заготівлю первоцвітів для подальшого збуту.

Законодавство України передбачає суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги України, або збір яких на території Житомирської області заборонено.

Відповідно до ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об\'єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від трьох до п\'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 – 255 грн.) з конфіскацією об\'єктів рослинного світу чи без такої.

Крім того, згідно ст. 90 знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу: на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб: від тридцяти до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 850 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі