Влада

Мер Житомира звинувачує члена виконкому в лобіюванні інтересів перевізників маршрутів 55 та 9

7 March 2012, 14:00

15 лютого 2012 року виконкомом міськради прийнято рішення «Про затвердження автобусної мережі». Вказаним рішенням затверджено нову мережу автобусних маршрутів та скасовано деякі маршрути.

Як повідомляв Житомир.info Олексій Ясюнецький, член виконкому Житомирської міськради заявив, що схеми руху маршруток змінено, не враховуючи думки жителів міста і вирішив внести проект рішення про зміну попереднього рішення в частині скасування маршрутів, зокрема щодо 55 та 9 маршруту.

«Не хочу голослівно звинувачувати міського голову ігноруванні інтересів людей, але його гіперактивні намагання перевести розмову з розгляду звернення простих житомирян на звинувачення мене у лобіюванні окремих перевізників, викликає як мінімум здивування.  Більше того, замість змістовної відповіді пан Дебой не запропонував нічого кращого ніж, відправити вказане питання на довивчення, як кажуть у народі у «довгу шухляду».

Проект рішення, який вноситься за наслідками звернень громадян простіше всього «затаврувати» лобізмом. Адже, якщо визнати, що під час зміни автобусної мережі не враховувалася громадська думка, це означатиме визнання неналежної роботи профільного управління.  Крім того, рішення внесене не виконавчими органами міськради, а за наслідками звернення громадян, може створити незручний прецедент, який змусить владу, при прийнятті подібних рішень, враховувати думку людей. Звісно така перспектива є непривабливою для діючої міської влади.  Разом з тим, маю глибоке переконання, що активна громадська позиція житомирян здатна змусити владу зважати на інтереси простих людей під час ухвалення рішень, які безпосередньо їх стосуються», - пише Олексій Ясюнецький у своєму блозі на Житомир.info .

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі