Влада

Житомирський губернатор Рижук пропонує підприємцям скаржитись на перевіряючих по телефону

13 March 2012, 10:30

12 березня в Житомирі відбулося засідання регіональної ради підприємців у Житомирській області.

На засідання члени ради розглянули питання дозвільної системи у сфері господарської діяльності, а також питання про напрямки фінансування на 2012 рік заходів Комплексної програми підтримки малого підприємництва у Житомирській області на 2011-2012 роки.

Губернатор Житомирської області Сергій Рижук закликав на засіданні підприємців звертатись стосовно проблем, які в них виникають, особливо якщо це стосується неправомірних дій інспекторів чи інших компетентних органів. « У 2012 році переглянуто більше 2,5 тисяч регуляторних актів, прийнятих органами місцевого самоврядування всіх рівнів. З загальної кількості – 1640 регуляторних актів, які були прийняті з порушеннями чинного законодавства, скасовані або змінені, та не заважатимуть розвитку малого бізнесу», - зазначив Сергій Рижук і запропонував створити відповідну гарячу лінію для прийому скарг від підприємців.

Губернатор також наголосив на тому, що в Житомирській області малий і середній бізнес не знищується, як про це говорять.

«За даними Державної реєстраційної служби України на початок поточного року кількість зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності на Житомирщині становила 147,5 тис. одиниць, що на 4 відсотки більше, ніж за 2010 рік. Із загальної кількості суб’єктів господарювання 124,2 тисячі або 84% становили фізичні особи-підприємці та 23,3 тисячі або 16% – юридичні особи. Ці цифри свідчать про  створення сприятливого бізнес середовища для підприємництва в області», - розповів Сергій Рижук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі