Влада

Мер Дебой підписав зі шведами протокол про співпрацю щодо очистки води в Житомирі

15 March 2012, 18:16

Як повідомляв Житомир.info 13 березня  в Києві Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та Голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з цим документом, Україна організовуватиме процес реконструкції водоочисних та каналізаційних споруд в кількох містах України, в тому числі і в Житомирі, з використанням шведського підходу, дотриманням екологічних стандартів та використанням найбільш енергоефективних технологій.

Сьогодні, 15 березня, представники шведської асоціації разом з Анатолієм Близнюком відвідали Житомирський водоканал. Пізніше мер Житомира Володимир Дебой та Пер Йоханссон підписали протокол про наміри щодо співпраці у сфері системи очистки каналізаційних стоків міста.

«Ми маємо сьогодні можливість зробити перший крок до цивілізованого залучення інвестицій у розвиток системи водопостачання та водовідведення міста Житомира. Весь світ живе на кредитних ресурсах, але зараз ми говоримо не про кредитний ресурс, а ми говоримо про цивілізований фінансовий інструмент, який дають європейські банки разом з грандовими пропозиціями фінансових груп. Але тут головне не лише гроші, а й технології, культура виробництва та якість води, яку потребують зараз житомиряни. Я ще хотів би передати слова міністра про те, що він готовий надати підтримку і контролювати цей процес на рівні держави, щоб місто Житомир стало пілотний містом, з якого інші міста в Україні будуть брати приклад», - зазначив Володимир Дебой.

«Наша сьогоднішня зустріч є початком чогось нового. Для нас дуже важливо бути сьогодні тут і мати підтримку від міністерства регіонального розвитку. В Швеції вода – найважливіша річ і ми останні 100 років захищаємо свої водні ресурси. Ми побудували ефективні системи очищення води та побутових стоків, завдяки чому сьогодні навіть у столиці Швеції, Стокгольмі, люди можуть не лише плавати в річках, а й пити з них воду без ризику для свого здоров’я. Ми дуже сподіваємось, що ви використаєте наш досвід і через 5-10 років матимете якісну, чисту воду в своїх домівках та в природних водоймах», - повідомив Пер Йоханссон.

Житомир.info


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі