Влада

На кардіохірургічний центр в Житомирі облрада хоче виділити 3 млн. грн., а потрібно 9, 5 млн.

16 March 2012, 15:10

16 березня на засіданні постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської облради розглядалось питання про внесення змін до бюджету на 2012 рік. Зокрема, мова йшла про виділення 2 млн. грн. на створення кардіохірургічного центру при обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського. Загалом відкриття такого центру потребує 9, 5 млн. грн..

«В Житомирській області є багато хворих на серцево-судинні захворювання, які потребують якісного лікування, в тому числі і проведення операцій на серці. Але отримати якісну допомогу в області вони не можуть. Ми маємо кваліфікованих спеціалістів у цій галузі медицини, але, на жаль, наші спеціалісти сьогодні їдуть до Києва проводити операції там. Враховуючи усі ці факти, було прийнято рішення про виділення коштів на створення кардіохірургічного центру. Для нього, перш за все, необхідно надати приміщення, в даному випадку - зробити ремонт, та забезпечити обладнанням. На ремонт потрібно 1,5 млн. грн. Ми пропонуємо виділити 2 млн. грн., тобто частина коштів буде направлена на купівлю обладнання для центру», - зазначила Ганна Ємченко, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації.

Крім того, в ході засідання було внесено пропозицію перенаправити частину коштів у розмірі 1 млн. грн., виділених на придбання ротаційної машини для повнокольорового друку газет у видавництва «Полісся», на закупівлю медичного обладнання. Члени бюджетної комісії підтримали дану пропозицію і вирішили винести на розгляд сесії облради, яка відбудеться 22 березня, питання про виділення 3 млн. грн. на ремонт та закупівлю обладнання для кардіохірургічного центру.

Як повідомляв Житомир.info, під час візиту Прем’єр-міністра Миколи Азарова до Брусилівського району 23 лютого губернатор Сергій Рижук повідомив, що новий кардіохірургічний центр відкриється в Житомирі уже всередині літа.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі