Влада

Колектив підприємства звернувся до губернатора та голови Житомирської облради: просять залишити керівника

20 March 2012, 11:39

В Житомирській обласній раді виникла конфліктна ситуація навколо переукладання контракту з директором комунального підприємства «М’ясомолторг» Олександром Рудовським.

На сесії обласної ради 22 березня депутати будуть розглядати це питання. «Рудовський О.В. призначається на посаду директора Житомирського комунального комерціалізованого підприємства «М’ясомолторг»  Житомирської обласної ради на термін з 24 квітня 2012 року по 23 квітня 2015 року», - говориться в проекті рішення сесії.

Представники колективу розповіли Житомир.info, що під час засідання бюджетної комісії депутат обласної ради Андрій Дяченко звинуватив нинішнього директора підприємства у мільйонних збитках. Безпідставні звинувачення змусили керівникам КП «М’ясомолторг» Рудовського звернутися з листами на адресу губернатора Сергія Рижука та голови облради Йосипа Запаловського.

«В 2008 році було прийнято рішення Житомирської обласної ради № 664 від 14.11.2008 р. «Про виділення коштів в сумі 350 тис. грн., які були використані на модернізацію котельні та ремонт покрівлі підприємства. Виконання цих заходів дало можливість зекономити кошти в сумі 1 млн. 350 тис. грн. на протязі 2009-2011 р. (за рахунок економії енергоносіїв та заробітної плати). Достовірність цільового використання коштів було перевірено КРУ, порушень не виявлено. В  результаті призупинення проведення торгівельної діяльності в зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про державні закупівлі» та  залишення підприємства без надходжень орендної плати з серпня 2010 р., в травні 2011 р. було прийнято рішення  обласної ради «Про фінансову підтримку підприємства» шляхом залишення орендної плати в розмірі 100% лише на 6 місяців для проведення заходів, спрямованих на підтримання в робочому стані підприємства, в межах 750 тис. грн.», - йдеться у листі.

Рудовський, який очолює підприємство з квітня 2008 року, розповідає, що у 2009 році підприємство посіло 8 місце серед комунальних підприємств України. А починаючи з ІІ півріччя 2010 року ритмічна робота підприємства була порушена двома обставинами: внесенням змін до законодавства про державні закупівлі, що, фактично, паралізувало роботу підприємства, та рішенням про перерахування до обласного бюджету 100% орендної плати за здане в оренду майно підприємства.

В даний час від діяльності підприємства «М’ясомолторг» КП «Агенції з нерухомості» обласної ради отримує щомісячно близько 130 тис.грн. або 1,5 млн.грн. в рік. Крім того, підприємство здійснює відрахування в державний та місцевий бюджети.

У листах першим особам Житомирської області є пропозиції щодо забезпечення ритмічної роботи підприємства, збереження робочих місць , виходу з критичної ситуації: відкриття кредитної лінії для здійснення  торгівельної діяльності, яка була призупинена згідно внесення змін до законодавства в червні 2010 р.; розподіл орендної плати згідно п.2 ст.19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 21.04.2011р.

Крім того, громадська рада при облдержадміністрації направила звернення до губернатора Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського з проханням посприяти продовженню контракту з Олександром Рудовським, вважаючи його відповідальним, компетентним та професійним керівником. Колективний лист керівникам області направили також працівники підприємства, які просять продовжити контракт з Олександром Рудовським.

Напередодні сесії Житомирської обласної ради, під час засідання президії було прийнято рішення про продовження контракту з керівником підприємства «М\'ясомолторг» терміном на 1 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі