Місто

На Житомирському водосховищі \"Відсічне\" незаконно добувають пісок?

22 March 2012, 17:30

У Житомирі на водосховищі "Відсічне" безконтрольно видобувають пісок, прикриваючись поглибленням дна родовища, - про це йдеться у блозі Олексія Ясюнецького Житомир.info.

Ясюнецький каже, що рішення прийняте виконком «Про внесення змін в рішення міськвиконкому від 21.04.11 №309», в якому йдеться про укладення договору між КП «Житомирводоканал» та ПБФ «Яніцький» у 2011 році по поглибленню водосховища, наштовхнуло його на такі підозри.

"Я припускаю, що у "Відсічному" видобувають пісок на продаж, а прикриваються тим, що поглиблюють дно у водосховищі. Це припущення ґрунтується на тому, що відсутній будь-який розрахунок співвідношення вартості робіт. ПБФ «Яніцький» надано право на власний розсуд використовувати технологічні відходи, що з’являються внаслідок виконання робіт з поглиблення (надлишкові мулові відходи, торфосуміші, ґрунтові маси) в рахунок компенсації вартості виконаних робіт", - каже Ясюнецький.

Ясюнецьки додає, що ніхто не знає яка ціна цих відходів і чи це дійсно відходи. У рішенні просто цього не сказано.

"Я думаю це не можна лишити без уваги, оскільки вірогідно, що за проведенням робіт з поглиблення водосховища, завуальоване безконтрольне використання надр»", - каже Ясюнецький.

Олексій Ясюнецький каже, що звернеться з відповідними інформаційними запитами до КП «Житомирводоканал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі