Влада

Соціальні ініціативи Януковича: вчителі Житомирської області через нестачу коштів підуть у неоплачувані відпустки?

26 March 2012, 15:28

До редакції Житомир.info звернулися обурені вчителі шкіл Чуднівського району Житомирської області.

Педагоги кажуть, що їх примусово відправляють у неоплачувані відпустки. Нагадаємо, що у школах з 26 березня почалися весняні канікули, які триватимуть до 2 квітня.

Заступник голови Чуднівської райдержадміністрації Тетяна Булич інформацію про примусові відпустки вчителів заперечує.

«Немає такого, щоб сказали: Всі з завтрашнього дня у відпустки за власний рахунок. Так, бюджети освітян не дуже великі, але примусово у відпустки нікого не відправляють», - сказала Тетяна Булич.

Заступник голови райдержадміністрації висловила припущення, що можливо педагогам пропонують брати відпустки за власний рахунок для вирішення господарських справ перед Пасхою: хату побілити, батькам допомогти тощо.

Начальник відділу освіти Чуднівської райдержадміністрації Валерій Супрун розповів Житомир.info, що нещодавно була нарада директорів освітніх закладів за участю голови райдержадміністрації та районної ради.

«У нас по району на працівників освіти не вистачає на заробітну плату 3,5 млн. грн. Ще жодного року такої фінансової нестачі не було. Зараз іде обмін думками, шукаємо шляхи, щоб це питання вирішити. Кожен висловлює свою думку, але це не означає, хтось когось примусово заставить йти за власний рахунок. Є думка, що в канікулярний період хтось із педагогів піде по своїй потребі за власний рахунок. Влада нам сказала, що якщо буде перевиконання бюджету то ніяких проблем не буде. Але якщо частина вчителів, які краще розуміють ситуацію, підуть за свій рахунок – це їх бачення. Я контролюю кожного директора школи, якщо хтось примусово буде таке робити (відправляти у відпустки) – я відразу ж буду реагувати. За свій рахунок вчитель може піти у відпустку тільки в канікулярний період», - повідомив Валерій Супрун.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі