Події

В Житомирській області редактор звинувачує місцеву владу у «рейдерській атаці» на газету. Чиновники заперечують

30 March 2012, 14:28

На адресу Житомир.info надійшов лист від редактора районної газети «Малинські новини» Івана Вознюка. В ньому заслужений журналіст України звинувачує місцеву владу райцентру Малин Житомирської області у «початку рейдерської атаки із захоплення «Малинських новин».

«Газета «Малинські новини» -- найтиражніше з державно-комунальних видань, одна з кращих газет Житомирщини, редакція якої всі 22 роки незалежності України працює на самоокупності, без дотацій, поповнює бюджет, сумлінно сплачує податки і регулярно виплачує зарплату -- під загрозою знищення… Коли пану Стельмаху (мер Малина – ред.) забажалося прибрати до рук «Малинські новини», то він навіть не потрудився поговорити з трудовим колективом редакції, який є співзасновником «МН», а ухвалив сесією рішення і все. Чи погодяться з ним співзасновники «МН», а окрім колективу, співзасновник газети і районна рада, -- міські вожді не думали. Але таке нам випадає не вперше. І тут ми не покладаємо особливих надій на заборону Верховної Ради до виборів втручатися у справи редакції, на те, що при Президентові України створена група, яка обіцяє жорстко реагувати на утиски проти журналістів. Ми захищатимемо себе самі», - йдеться у листі редактора.

Іван Вознюк розповів Житомир.info, що райдержадміністрація і міська рада шукають можливість викинути трудовий колектив із співзасновників.

«Прокуратура тисне на редакцію, знаходять якісь порушення у статуті, який діє з 1992 року», - говорить Вознюк.

Секретар Малинської міської ради Олексій Шостак інформацію про «рейдерську атаку» заперечує і каже, що міська рада просто хоче увійти до числа співзасновників, щоб мати можливість фінансово підтримувати газету і не платити комерційну ціну за кожен опублікований матеріал.

«Засновником газети «Малинські новини» була районна рада. У 2004 році Малин отримав статус міста обласного підпорядкування і міська рада стала самостійною одиницею водночас втративши право на статус співзасновника комунального видання. Нещодавно сесія міської ради одноголосно прийняла рішення звернутися до райради та інших засновників «Малинських новин» з клопотанням щодо включення міської ради до складу співзасновників. Крім «Малинських новин» є ще одне комунальне ЗМІ – телестудія «Полісся» і там наша пропозиція не викликала ніяких заперечень, редакції краще отримувати постійне фінансування з міської ради, ніж разові проплати за матеріали», - пояснив Олексій Шостак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі