Влада

Мер Житомира Дебой: В державі зараз гуманне ставлення до тварин вище, ніж до людей

4 April 2012, 17:39

Мер Житомира Дебой : В державі гуманне ставлення до тварин зараз вище, ніж до людей

4 квітня на засіданні виконкому Житомирської міськради обговорювалась програма регулювання чисельності безпритульних тварин в Житомирі.

Мер Житомира Володимир Дебой зазначив, що дану програму слід приймати, незважаючи на те, що вона незабезпечена фінансово.

«Гуманне ставлення до тварин зараз вище, навіть, за ставлення до людини. І це варто визнати. Тоді, коли в державі немає коштів на фінансування, в тому числі і на оздоровлення дітей, держава приймає закон, який піднімає на щабель вище безпритульних тварин. А далі підключаються правозахисні організації, які на цьому піднімають шум, а коштів то немає. При цьому навіть керівник державної ветеринарної служби каже, що в них такого державного завдання немає, як відлов, стерилізація чи кастрація безпритульних тварин. Наступне питання, яке може звучить трохи жорстко, але через рік будуть його задавати – як ми цю програму будемо виконувати? В бюджеті міста зараз немає 1 млн. 149 тисяч грн. на притулок. Ми зараз, приймаючи цю програму, будемо виносити на сесію, а потім, за результатами виконання бюджету за півріччя, будемо звертатися до депутатів про виділення коштів. Дана програма поки що фінансово не забезпечена, але ми зараз хочемо прийняти її, щоб мати основу для подальших дій і пошуків шляхів фінансування. Програму можна допрацьовувати, удосконалювати та покращувати, але її треба перш за все прийняти», - повідомив Володимир Дебой.

На виконкомі також йшла мова про те, що коли приймалася постанова Кабміну «Про затвердження переліку видів діяльності, які належать до природоохоронних заходів» не було враховано, що охорона безпритульних тварин є природоохоронним заходом. З 28 грудня 2011 року до постанови було внесено зміни, які передбачають будівництво та оснащення притулків за рахунок коштів фонду природоохоронного середовища. А для того, щоб отримати фінансування з цього фонду, необхідно мати чітку програму, за якою будуть освоєні ці кошти.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі