Влада

Житомирський губернатор Рижук вважає, що біля пам’ятників не варто з’ясовувати проблемні питання

26 April 2012, 14:52

 Житомирський губернатор Рижук вважає, що біля пам’ятників не варто зясовувати проблемні питання

26 квітня в Житомирі відбувся мітинг скорботи до 26 річниці з дня трагедії на Чорнобильській АЕС.

Вшанувати пам\'ять жертв Чорнобильської катастрофи та покласти квіти до пам’ятного знаку «Чорна біль» прийшли керівники міста Житомира та області, військовослужбовці, підприємці, працівники закладів освіти та школярі.

Під час мітингу губернатор Житомирської області відмітив, що в подоланні наслідків Чорнобильської трагедії є два напрямки.

«Сьогодні перед владою стоїть дві важливі задачі. По-перше, це вирішення соціальних питань і підтримка людей, які через цю катастрофу втратили своє здоров’я, своїх рідних. Друге завдання полягає в відновлені та реабілітації тих земель нашої області, які найбільше постраждали через атомний вибух. Зараз активізувалося життя в Народицькому районі: там починають працювати заводи та фабрики, відкриваються дитячі садочки, туди починають повертатися люди», - розповів Сергій Рижук.

Після мітингу вдови чорнобильців скаржились журналістам на те, що їм приділяють замало уваги, їм не вистачає соціальних пільг, зокрема на харчування, скаржилися і самі ліквідатори аварії на те, що їм не виплачують кошти, які повинні бути виплачені за рішеннями судів.

У відповідь на це губернатор Рижук сказав, що влада робить усе можливе, щоб покращити рівень життя цих людей.

«В останні роки було прийнято стільки соціальних програм, що бюджет їх просто не витримує. Та я не хочу виправдовуватися цим. Ми зараз докладаємо всіх зусиль, щоб віддати належне чорнобильцям та їх родинам. У цьому році ми подвоюємо соціальні пільги усім постраждалим внаслідок Чорнобильської аварії. Ми сьогодні передамо близько 40 квартир тим сімям, які потребують переселення з Народицького району», - відповів Сергій Рижук.

На запитання, чому сьогодні не відбулося традиційного спілкування керівників області з ліквідаторами аварії на ЧАЕС та вдовами чорнобильців, губернатор Рижук запевнив, що обов’язково зустрінеться з цими людьми, але іншим разом.

«Ми зустрінемось з постраждалими від аварії на ЧАЕС найближчим часом в облдержадміністрації. Цього року надійшла пропозиція перенести наші традиційні спілкування з людьми, які ми проводили тут, біля пам’ятного знаку «Чорна біль». Під час цих заходів люди збуджуються і починають розглядати конфліктні питання. А це не дуже порядно перед памятю полеглих у Чорнобилі», - зазначив Сергій Рижук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі