Влада

Депутати Житомирської облради від «Народної партії» хочуть ще 1,7 млн.грн. з бюджету на округ Литвина

22 May 2012, 12:15

Напередодні сесії Житомирської обласної ради, яка відбудеться 7 червня, на офіційному сайті облради опублікована інформація про результати розгляду депутатських запитів, внесених на попередній сесії.

Зокрема, на запит депутатів Сербіна П.А. (позафракційний), Бориса В.М., Нусбаума С.А. (обидва – фракція «Народної партії») щодо виділення коштів у сумі 1,7 млн. грн. для фінансування установ позашкільної освіти м.Новограда-Волинського начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що з метою законодавчого врегулювання питання щодо фінансування позашкільної освіти з бюджетів міст обласного значення за рахунок видатків на освіту, які враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, до Верховної Ради України у грудні 2011 року направлено звернення депутатів Житомирської обласної ради. У разі одержання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення соціальних виплат, проблемне питання м.Новограда-Волинського буде враховано.

На запит депутата Самойленка В.П. (фракція КПУ) щодо погашення заборгованості із заробітної плати працівникам комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» відповіли заступник голови обласної державної адміністрації Куницький В.Г., заступник Житомирського міського голови Закусило П.І. та прокуратура Житомирської області.

На сьогоднішній день комунальне підприємство знаходиться у складному фінансово-економічному стані, основними причинами якого є неповне відшкодування з державного бюджету втрат за пільгове перевезення окремих категорій громадян та майже 100% зношеність рухомого складу. Станом на 23.04.12 повністю виплачено заробітну плату за січень – лютий поточного року. Наразі проводиться виплата заробітної плати за березень  2012 року, заборгованість з якої становить 2,0 млн. грн.

На 2012 рік розмір субвенції з державного бюджету для комунального підприємства збільшено на 11% та становить 17,0 млн. грн., що вкрай недостатньо для покриття витрат підприємства. Крім того, з міського бюджету в поточному році планується спрямувати підприємству 12,3 млн. грн. Прокуратурою Житомирської області поінформовано Генеральну прокуратуру України про необхідність порушення питання перед Кабінетом Міністрів України щодо збільшення компенсаційних виплат Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінню за перевезення пільгових категорій громадян.

Що стосується оплати днів вимушеного простою у грудні 2011 року, то відповідно до статті 97 Кодексу законів про працю України порушене питання повинно вирішуватись керівництвом підприємства самостійно.

На запит депутата Русака В.С. (фракція «Батьківщина») щодо надання інформації про використання коштів, передбачених на реконструкцію стадіону, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олещенко М.М. повідомив, що із 700 000 грн. фактично освоєно 544 639,71 грн., із них: вихідні роботи – 1925, 11 грн., проектні роботи – 299574,00 грн., експертиза робочого проекту – 16282,20 грн., підрядні роботи – 221943,60 грн., авторський нагляд – 447,30 грн., технічний нагляд – 4467, 50 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі