Влада

Фірма, яка винна Житомиру два тролейбуси, фактично не існує, - Дебой

24 May 2012, 13:17

 Мер Житомира Володимир Дебой каже, що фірма, яка ще у 2007 році мала поставити ТТУ два нових тролейбуси, фактично не існує. За його словами, зараз дуже важко стягнути щось з цієї фірми.

Про це він розповів журналістам 24 травня у трамвайно-тролейбусному управлінні.

"У 2006 році була підписана угода про купівлю двох тролейбусів, оплачені кошти з держбюджету. Ми виграли суди, але ця фірма вже фактично не існує. Зараз не можна стягнути ні тролейбуси ні кошти з цієї фірми. Мені прикро, що ця угода не була підписана із львівським заводом, який виробляє тролейбуси. Якщо б це був би завод то він мав би сьогодні нести відповідальність" - сказав Дебой

Мер Житомира вважає, що це питання треба винести на рівень уряду, бо це були бюджетні гроші, а Житомир має отримати тролейбуси.

Також Дебой обурений, що не виконується програма, за якою місто ще у 2006 році мало отримати 50 нових тролейбусів.

"Друге питання це те, що у тому ж 2006 році була укладена державна програма, за якою Житомир мав отримати близько 50 тролейбусів. Вона теж не була виконана. Теперішній рухомий склад ТТУ вже на 95% зношений", - каже мер Житомира.

За словами екс-мера Віри Шелудченко, за чиєї канденції була укладена ця угода, Львівський завод не постачає тролейбуси, а лише виробляє їх, тому необхідно було працювати із фірмою-постачальником.

"У 2007 році Житомир отримав 6 львівських тролейбусів, які поставила місту фірма-постачальник. Місто мало отримати ще 2 тролейбуси, але фірма заявила, що ціна піднялася і місто має ще доплатити грошей аби отримати їх. Тоді ми подали в суд і виграли його", - сказала Шелудченко.

Віра Шелудченко каже, що владі необхідно продовжувати працювати із виконавчою службою і добиватися тролейбусів, бо, за її словами, не може бути такого, щоб фірма зникла зовсім.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі