Влада

Влада Житомира на фоні водосховища «Відсічне» розповідала, чому його чистять приватні інвестори

28 May 2012, 19:00

 28 травня житомирський губернатор Сергій Рижук та мер Житомира Володимир Дебой разом з заступниками провели виїзну прес-конференцію з журналістами на І станції підйому води на водосховищі «Відсічне».

Губернатор та мер говорили про необхідність поглиблення водосховища з метою очистки від мулу, адже вода в ньому стає шкідливою і екологічно небезпечною.

На дні водосховища лежить мул, в основі якого є марганець. Цей елемент стає небезпечним для життя під впливом температур. Оскільки у водосховищі він залягає неглибоко, влітку температура сприятиме тому, щоб він прогрівся і вода стала шкідливою. Марганець змінює присмак, колір, запах води. Від нього на сантехніці виникає наліт.

«За 40 років через побудову дамби вода замулилась, вода від 1 категорії, коли її можна пити, перейшла в 3-4, а це вже не вода, а рідина. Через що я й казав, що купатися не будемо, бо 4 категорія води - це небезпечно», - зазначив Сергій Рижук.

На очищення водосховища підключають приватний капітал. Губернатор це пояснює тим, що держава не має потрібних коштів для вирішення проблеми, а без води теж бути не можна. Частину водосховища все таки очищатимуть за рахунок міського бюджету. Це робитимуть там, де шар мулу сягає 40 см, а під ним камінь, а не пісок. На очищення потрібно 79 млн. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня житомирська влада дозволила ще одному «інвестору» безконтрольно вивозити пісок з водосховища «Відсічне»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі