Влада

Обленерго просить переглянути тарифи на воду у Житомирі та виділили з міського бюджету фінансову дотацію

30 May 2012, 13:28

На сесії Житомирської міської ради 30 травня заступник комерційного директора ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Олег Самчук оголосив депутатський запит до мера Житомира Володимира Дебоя щодо погашення боргів КП «Житомирводоканал» за електроенергію.

Житомирський водоканал є найбільшим неплатником серед підприємств житлово-комунальної сфери та, за інформацією обленерго, станом на 1 травня 2012 року має борг за спожиту електроенергію 30 млн. 288,9 тис.грн.

«Заборгованість КП «Житомирводоканал» негативно впливає на фінансову стабільність Компанії, завдає великих збитків, не дає змоги своєчасно сплачувати податки до бюджетів різних рівнів та повноцінно виконувати запланованій й аварійні роботи по ремонту ліній електропередач. Наразі є реальною загроза стабільності виплати заробітної плати працівникам енергопостачальної компанії, що викличе незадоволення багаточисленного трудового колективу та соціальне напруження», - йдеться у депутатському запиті.

Під запитом підписалися голова правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», депутат Житомирської облради Анатолій Левицький та 45 депутатів місцевих рад різних рівнів, які працюють в енергопостачальній компанії.

Депутати просять Дебоя звернутися до Національної комісії регулювання комунальних послуг та Кабінету міністрів щодо вирішення ситуації із боргами КП «Житомирводоканал», перегляду тарифів на водопостачання та компенсації різниці в тарифах. Є також прохання виділити з міського бюджету цільову фінансову допомогу для погашення заборгованості водоканалу.

Мер Житомира на сесії пообіцяв, що буде створена робоча група, яка опрацює звернення та підготує пропозиції щодо виходу з кризової ситуації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі