Спорт

Битва футбольних титанів: репортаж Славка Ратинського про матч Евро-2012 Італія-Іспанія

11 June 2012, 15:40

Фоторепортаж та враження журналіста Житомир.info В’ячеслава Ратинського від матчу Італія-Іспанія у Гданську (Польща). Нагадаємо, що гра закінчилася з нічийним рахунком 1:1.

«10 червня, у Гданську я фотографував матч дуже красивий, цікавий і насичений, як я вже казав, «битву титанів» Італія-Іспанія. Знаєте, хоч і рахунок склав всього - 1:1, але це найгарніший матч, який я бачив за останній час. Були і голи, і картки, і штрафні, і фоли, і багато кутових. В мене, навіть, закралася думка, що ці дві команди роблять це навмисне, аби їхнім вболівальникам було цікаво дивитися матч.

У попередній раз я писав, що у офіційного партнера чемпіонату – Canon – можна абсолютно безкоштовно орендувати техніку на будь-який смак, тобто можна побавитись останніми новинками, як наприклад, Canon 1D X чи Canon 5D mark III. Або об’єктиви, починаючи від різноманітних «шириків» і фіш-ай до «телевиків», які важать більше 5 кілограмів. Головне, встигнути взяти щось собі, доки все не розібрали, бо черга фотографів туди вишиковується величезна.

От мені пощастило фотографувати матч фотоапаратом Canon 5D mark III і Canon 200mm f2.0. Мушу сказати, що техніка ця неперевершена, дуже зручна і якісна. Крім того, я знімав і своїм фотоапаратом, тільки на інший об’єктив - 70-200 f2.8... Не можна сказати, що фотки набагато гірші, бо це зовсім не так. Просто тією технікою набагато простіше фотографувати. Зате з моїм не розслабишся. Одна проблема, тепер я не зможу жити без 5D mark III :)

 

Canon 200mm f2.0 и мое мисце

 

Так виглядає прес центр у Гданському стадіоні

До речі, Гданський стадіон, мабуть, найгарніший серед всіх стадіонів Євро-2012. Він жовтого кольору і схожий на писанку.

 

І ще хочу сказати про іспанських та Італійські фанів. Це вам не озвірілі росіяни, які не перестають мене дивувати своїм хамством та невихованістю (всі вже мабуть чули про бійку на Вроцлавському стадіоні, де вони побили стюартів). Європейці прості тішаться спортивному дійству, вони зовсім не агресивні, приємні люди. Звичайно, галасливі, співають переможні пісні. Всіх фанів поєднує одна риса - після них залишається дуже багато сміття, як на стадіонах, так і на вокзалах, парках і т.д.

Наступний мій матч завтра у Варшаві на національному стадіоні – Росія-Польша. До зустрічі, друзі!», - пише Славко у своєму блозі.

Фоторепортаж про матч Росія-Чехія дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі