Місто

В Житомирі керівники телерадіокомпаній сперечалися, які канали менше шкідливі для глядачів

13 June 2012, 16:41

 13 червня в Житомирській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі у Житомирській області.

Члени комісії обговорювали теле-, радіо- та відеопродукцію стосовно її відповідності вимогам чинного законодавства щодо захисту суспільної моралі.

Голова комісії та заступник житомирського губернатора Віктор Балюрко зазначив, що телебачення, преса та Інтернет мають великий негативний вплив на суспільство, зокрема найбільше цей вплив має реклама. Особливо він підкреслив роль ЗМІ, які належать до приватного сектору та не переймаються тим, як вони впливають на аудиторію.

Під час свого виступу Василь Головецький, генеральний директор обласної державної телерадіокомпанії, підтримав висловлення голови комісії.

«Інтернет, радіо та телебачення ідуть до межі, коли вони стають небезпечними для споживачів. Ситуацію потрібно рятувати. Основна біда – недержавні ЗМІ, які нехтують нормами етики та поведінки в ефірі», - зазначив Василь Головецький.

Гендиректор обласної телерадіокомпанії  повідомив, що приватні канали у своїх сюжетах використовують максимум скандальних і кривавих новин, а про державні події говорити не хочуть.

У відповідь Олег Бабкін, директор телерадіокомпанії «Союз-ТВ»  повідомив, що не всі приватні ЗМІ порушують норми етики й моралі.

«Шкода, що директор державної телекомпанії так люто накинувся на комерційне телебачення. Не потрібно рівняти всіх під одну планку. Судячи по телеринку в Житомирській області серед комерційних ЗМІ я не бачу порушень. А з національним телебаченням житомирська комісія нічого не вирішить», - зазначив Олег Бабкін.

Також на засіданні обговорили питання етики й моралі Житомирських друкованих видань. По завершенні засідання комісія розробить  проекти рішення щодо вирішення обговорених питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі