Політика

З початку року розвалилося шість комунальних підприємств Житомирської міськради, - Володимир Михалець

22 June 2012, 12:23

Фракція «Фронт Змін» у Житомирській міській раді при ухваленні рішення щодо призупинення комунального підприємства «Готельне господарство «Житомир» шляхом ліквідації наполягає на визначенні конкретної особи, яка б забезпечила відновлення ефективної роботи підприємства та відповідала за роботу всього готельного комплексу. 

«Міський голова Володимир Дебой наполегливо пропонує депутатам ухвалити рішення про ліквідацію КП «Готельне господарство «Житомир», вартість активів якого, тобто майна та будівель, майже 50 мільйонів гривень. Мерія пропонує активи віддати під керівництво працівнику Агенції з управляння комунальним майном міськради Ользі Пархомчук, а відповідальність за пасиви, тобто за всі проблеми готелю, покласти на іншу людину – голову ліквідаційної комісії. Ми переконані – це неправильний підхід. Одна й та сама людина повинна розпоряджатися активами й нести відповідальність за всі проблеми готелю «Житомир», - висловлює позицію фракції  «Фронт Змін» її керівник Володимир Михалець.

Також, голова фракції «Фронт Змін» заявляє, що фракція не голосувала за мерський проект рішення на черговій сесії, а наполягла на його доопрацюванні та розгляді в ході другого пленарного засідання сесії у вівторок 26 червня. 

«Ми вимагаємо, щоб виконавчий комітет розробив і представив на розгляд депутатів покрокову стратегію розвитку готельного господарства «Житомир». Натомість, з незрозумілих причин мер намагається звинуватити депутатів  у збитковій роботі комунальних підприємств. Хоча, призначення керівників комунальних підприємств відноситься до повноважень міського голови, тому він також відповідає за їх роботу. За кожним заступником закріплено в обов’язках здійснювати контроль за діяльністю конкретного комунального підприємства. З початку року житомиряни є свідками того, що у 6 КП виникли фінансові труднощі. Це підприємства: Житомирське ТТУ, «Житомирводоканал», Зеленбуд, інспекція з благоустрою, тепер готель «Житомир». Вони розвалюють, по одному потужному підприємству за місяць»,- говорить Володимир Михалець й заявляє, що фракція голосуватиме за ліквідацію КП «Готельне господарство «Житомир» лише за умови гарантії ефективного використання його активів, взяття зобов’язань по вирішенню всіх проблем і наявності конкретної особи, яка за це відповідатиме.

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі