Політика

БЮТ та «Наша Україна» вважають, що голову Житомирської облради Ірину Синявську треба звільнити та розповіли, чому...

25 December 2007, 15:48

Звернення до депутатів Житомирської обласної ради

 

На днях Синявська І.М. звернулася з листом до голови Житомирської облдержадміністрації Забели Ю.В. про те, щоб він порушив перед Верховною Радою України питання про призначення позачергових виборів Житомирської обласної ради.

В стилі пані Синявської перекручення фактів, неправда і перекладання вини з хворої голови на здорову. З самого початку подається брехня. Правда заключається в тому, що за результатами виборів 2006 року було утворено не сім, а шість депутатських фракцій: Блок Юлії Тимошенко - 27 депутатів, Наша Україна - 23, Партія регіонів - 16, Народна партія - 14, СПУ - 9, КПУ - 5. Фракції ХДС і в помині не було. До квітня 2007 року рада працювала без кризової ситуації.

На початку квітня пані Синявська, вийшовши з партії «Народний Союз Наша Україна», за списком якої вона була обрана депутатом, почала реалізовувати проект розколу фракції «Наша Україна». Ініціюючи цей процес, ведучи перемовини з керівництвом партії ХДС, «переламуючи» окремих позапартійних депутатів, які були обрані за списком «Нашої України» Синявська сколотила до середини травня так звану фракцію ХДС з п'яти депутатів, яку навіть Президія партія ХДС не визнала.

Для неї немає ніякого значення, що така дія є порушенням частини З статті 27 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Щодо застосування імперативного мандату до 9 депутатів фракції «Блок Юлії Тимошенко» і 5 депутатів фракції «Наша Україна», в тому числі і до Синявської, то це відповідає нормам законів «Про статус депутатів місцевих рад» та «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Але особисте втручання в роботу обласної територіальної виборчої комісії Синявської, Долгих, прийняття комісією незаконних рішень під тиском і, можливо, під «аргументи», не дали змоги на законних підставах завести в зал 14 нових депутатів. Наступні дії Синявської - це знову порушення Закону, а саме виведення окремих членів комісії з її складу за поданням суб'єктів виборчого процесу, але не введення нових членів комісії, які одночасно були подані, для того щоб дві третини комісії була повністю ручною.

Після цього ТВК почала діяти тільки під диктат Синявської і дійшла до того, що почала не виконувати і скасовувати відповідні рішення Корольовського районного суду та приймати окремі рішення з порушенням закону, нелегітимною кількістю членів комісії фальшуючи рішення. Тому, Генеральною прокуратурою України 9 листопада 2007 року проти членів ТВК порушена кримінальна справа.

Що стосується позиції наших фракцій, то ми проти беззаконня в діяльності Синявської, територіальної виборчої комісії, прийнятті рішень по

наданні дозволів на користування надрами, відведенні земельних ділянок в тисячах гектарів та квадратних кілометрів.

Щодо судових рішень по приміненню імперативного мандату, то відома «справедливість» наших судів, особливо після спілкування з ними Синявської та її заступників, і пані Синявська оголосила 15 листопада 2007 року перерву в сесії на місяць для того, щоб зробити ще кілька рішень судів. При цьому фракції «Блок Юлії Тимошенко» та «Наша Україна» брали участь у прийнятті рішень по змінах до бюджету та інших. Голів наших фракцій не запросили на погоджувальну нараду керівників фракцій щодо припинення роботи сесії. Будь-які пропозиції наших фракцій відхилялись так званою більшістю за рахунок 14 зрадників, які вищими керівними органами партій відкликані з депутатів.

Ось до чого докерувалась пані Синявська. Жодного разу вона не провела консультацій з керівництвом наших фракцій та з самими фракціями, не прислухалась до думки депутатів найбільших фракцій.

Нарешті, твердження пані Синявської «про неналежне здійснення обласною радою своїх функцій і повноважень» є визнанням нездатності її особисто та заступників керувати обласною радою.

Ці обставини та систематичне порушення чинного законодавства дає нам право поставити питання про звільнення Синявської І.М. з посади голови обласної ради.

За дорученням фракцій:

Голова фракції Блоку Юлії Тимошенко» В.Й.Француз,

Голова фракції  «Наша Україна» А.Є.Фещенко.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі