Політика

В Житомирі презентували програму Об’єднаної опозиції «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя»

2 July 2012, 15:00

2 липня в Житомирі відбувся круглий стіл, під час якого представники Об’єднаної опозиції «ЗА Батьківщину» презентували програму «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя».

В обговоренні програми взяли участь керівник Житомирського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Геннадій Зубко, депутат Верховної Ради Сергій Пашинський, депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим Олександра Кужель, провідні експерти та представники громадських організацій.

«Сьогодні ми презентуємо програму Об’єднаної опозиції, з якою вона йде в парламент. Усі пункти цієї програми пройшли неодноразове обговорення не лише в парламентських колах, а й на місцевому рівні, зокрема відбулося вже 72 зустрічі на рівні області. В результаті цих обговорень було винесено ряд зауважень та пропозицій до даної програми. Усі вони вже враховані та оброблені. Таким чином, сьогодні ми вже маємо завершальний експертний круглий стіл», - зазначив Геннадій Зубко.

Розпочав засідання круглого столу Сергій Пашинський, який наголосив на необхідності реформування в Україні.

«За останні 2 роки слово реформи уже стало насмішкою. За цей час усі верстви населення на собі відчули ці реформи. У нашій державі колосальна трагічна проблема і ця проблема називається наступним чином: Віктор Янукович та його команда вже узурпували владу. Запущений маховик і без підтримки суспільства, без підтримки кожного з вас ми нічого не зможемо змінити», - відмітив Сергій Пашинський.

Учасники круглого столу детально зупинилися на обговоренні основних напрямків у розвитку освіти, соціальних ініціатив, охорони здоров’я, науки, будівництва. Особлива увага була приділена напрямку розвитку підприємництва та сільського господарства. Олександра Кужіль назвала основні пункти програми, що стосуються даного питання:

-         - боротьба з корупцією та рейдерством,

-          - підтримка малого та середнього бізнесу, шляхом зменшення кількості податків,

-          - зменшення навантаження на зарплату за рахунок зниження єдиного податку до 20% та створення єдиного соціального фонду.

По завершенню обговорення основних напрямків програми «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя» кандидати по мажоритарним округам від Об’єднаної опозиції підписали меморандум з громадським Рухом Чесно. За цим документом майбутні та нинішні народні депутати прийняли та погодили принципи, які були запропоновані Рухом Чесно до всіх кандидатів на наступні парламентські вибори.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі