Влада

Влада хоче ввести «Соціальну картку житомирянина» та роздавати малозабезпеченим секонд-хенд

2 July 2012, 16:44

В Житомирі міська влада хоче ввести «Соціальну картку житомирянина» та запровадити надання адресних соціальних допомог.

Проект відповідного рішення міськвиконкому опублікований на офіційному сайті Житомирської міської ради.

В положенні про «Соціальну картку житомирянина» сказано, що це – соціальний проект, який передбачає удосконалення системи надання соціальних послуг шляхом впровадження автоматизованих обліково-платіжних систем на основі персоніфікованих електронних пластикових карт.

Основною метою впровадження Проекту є підвищення ефективності соціальної підтримки населення, здійснюваної в рамках міських соціальних програм і контролю за використанням бюджетних коштів, що виділяються на соціальні потреби. Персоніфікована електронна пластикова карта житомирянина видається громадянам, які є одержувачами соціальних пільг або виплат і використовується, як основний інструмент для адресного надання соціальних пільг, їхнього обліку та контролю.

Карта житомирянина використовується як:

СОЦІАЛЬНА - цільове використання компенсацій та допомог в залежності від потреб отримувача пільг, реалізація соціальних знижок у сфері торгівлі та послуг;     

ТРАНСПОРТНА - облік надання пільгових послуг на громадському та залізничному транспорті та здійснення розрахунків за надані послуги;

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНА - забезпечення розрахунків та облік надання пільг при оплаті житлово-комунальних послуг;

МЕДИЧНА - системи медичного страхування та невідкладної допомоги; облік надання та видачі пільгових ліків, зокрема, із запровадженням електронних рецептів.

ПЛАТІЖНА - використання соціальної картки як інструменту доступу до банківського рахунку, адресне перерахування всіх видів соціальних виплат.

Адресні соціальні допомоги пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим верствам населення та іншим категоріям громадян міста Житомира планується ввести для «реалізації конституційного права  громадян на соціальний захист, забезпечення рівня життя не нижчого від прожиткового мінімуму».

Право на отримання адресних соціальних допомог мають громадяни, які зареєстровані на території міста Житомира.

Серед видів адресних матеріальних допомог: одноразова грошова виплата Житомирського міського голови; безоплатне харчування та адресні допомоги: матеріальна, на придбання продуктів харчування першої необхідності, на придбання ліків.

Крім того, передбачена допомога вживаним одягом,  побутовими послугами лазні та перукаря, по ремонту одягу та взуття. Розписані у відповідному положенні і норми такої допомоги: допомога вживаним одягом надається один раз на рік, побутові послуги лазні та перукаря надаються не більше одного разу в квартал, ремонт одягу - до п’яти одиниць на рік та  ремонт взуття - до двох  пар на рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі