Місто

В ніч на Купала в Житомирі пускали віночки на воду, стрибали через багаття та шукали цвіт папороті

7 July 2012, 13:17

6 липня народні гуляння в ніч на Івана Купала зібрали в міському гідропарку сотні житомирян, де на березі Тетерева відбувалося святкове шоу.

Жителі міста розташувались на пагорбі та спостерігали за театралізованим дійством, яке розгорнулось біля самої води. Дівчата у віночках водили хороводи, хлопці в національному вбранні демонстрували козацькі забави, прийшли на свято й слов’янські боги Ярило та Нептун, русалки та нечиста сила.

За традицією дівчата пустили свої віночки на воду. Кульмінацією свята стало вогняне шоу, після якого юнаки та дівчата запалили купальські багаття.

До театралізованого дійства долучився і мер Житомира Володимир Дебой, який привітав житомирян зі святом та побажав усім знайти у цю ніч квітку папороті. Після цього мер міста разом з учасниками шоу підпалив купальське опудало, а от стрибнути через вогнище не наважився.

Далі до святкування долучилися і глядачі вистави, які залюбки танцювали на пляжі, водили хороводи навколо багаття, стрибали через вогонь та спостерігали за імпровізованим цвітом папороті – феєрверком, який запускали посеред річки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі