Влада

В Житомирській області майже 3 тисячі громадян тепер офіційно живуть у новому селищі Городок

11 July 2012, 09:57

Верховна Рада прийняла постанову про створення в Радомишльському районі Житомирській області селища Городок.

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.

«Житомирська обласна рада звернулась до Верховної Ради України з поданням про присвоєння населеному пункту Радомишльського району Житомирської області найменування – селище Городок. Поселення військового містечка № 6 Макарів-1 розташоване в Радомишльському районі Житомирської області на території загальною площею 1514 га. Незначна частина незаселеної його території (1/6 загальної території) розташована на території Макарівського району Київської області. Проблемою жителів військового містечка є те що цей населений пункт, згідно адміністративно-територіального поділу не існує, органів місцевого самоврядування немає, жителі містечка позбавлені конституційних прав обирати та бути обраними до органів місцевого самоврядування. В наслідок того, що військове  містечко  Макарів-1 відсутнє в обліку населених пунктів України, кошти на розвиток його інфраструктури не виділяються», - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.

5 липня 258 народних депутатів проголосували за проект постанови «Про присвоєння найменування населеному пункту Радомишльського району Житомирської області». На розгляд парламенту законопроект подали члени Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування депутати: Олександр Омельченко (позафракційний), Віктор Сінченко (фракція Народної партії) та Василь Демчишен (фракція Партії регіонів).

На території населеного пункту проживає 2671 громадянин та  знаходиться 27 багатоквартирних житлових будинків на 973 квартири, об’єкти соціально-культурної сфери, зокрема, дитячий садок, загальноосвітня середня школа, музична школа, будинок офіцерів, магазин, військовий лазарет, поштове відділення, відділення банку, офіцерська та шкільна їдальні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі