Політика

Геннадій Зубко закликає Володимира Литвина вплинути на свою фракцію в Житомирській обласній раді

20 July 2012, 13:55

Геннадій Зубко опублікував відкритий лист голові Верховної Ради України Володимиру Литвину із проханням підтримати Житомирщину та закликати фракцію Народної Партії  підписати звернення про скликання позачергової сесії та підтримати звернення до Президента України В.Ф. Януковича ветувати закон «Про державну мовну політику».

Геннадій Зубко у відкритому листі зазначив, що на сьогодні для скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради зібрані підписи депутатів фракції «Фронт Змін», «Батьківщина» та позафракційних депутатів, але  підписів не вистачає, в тому числі підписів членів фракції «Народної Партії» - однопартійців Литвина. Представники Об’єднаної опозиції передали звернення про необхідність скликання позачергової сесії фракції «Народної Партії» ще 12 липня 2012 року, але до цих пір депутати цієї фракції не відреагували.

Також, Геннадій Зубко зазначив, що на Житомирщині такі місцеві ради як: Новоград-Волинська міська рада, Червоноармійська районна рада, Олевська міська рада, Малинська міська рада вже прийняли свої звернення щодо недопустимості прийняття та ветування закону «Про засади державної мовної політики».

Прес-служба Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» у Житомирській області

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Володимире Михайловичу!

Звертаюсь до Вас призвати до політичної та громадянської відповідальності фракцію «Народної Партії»  у Житомирській обласній раді, щодо підписання Вашими однопартійцями заяви-вимоги про скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради та підтримали ухвалення звернення до Президента України ветувати  закон «Про засади державної мовної політики».

6 липня 2012 року в інтерв'ю телеканалу «Рада» Ви публічно заявили про свою незгоду щодо процедури ухвалення даного закону і заявили що цей документ не може бути переданий на під Президенту України.

Житомиряни вважають, що Президент України повинен ветувати мовний закон «Про засади державної мовної політики» тому, на вимогу громади Житомирщина та створеного Житомирського осередку Всеукраїнського комітету захисту української мови депутати Житомирської облради ініціювали скликання позачергової сесії з єдиним питанням порядку денного: ухвалити і надіслати звернення до Президента України з вимогою ветувати Закон України «Про засади державної мовної політики».

На сьогодні для скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради зібрані підписи депутатів фракції «Фронт Змін», «Батьківщина» та позафракційних депутатів, але  підписів не вистачає, в тому числі підписів членів фракції «Народної Партії» - Ваших однопартійців. Звернення про необхідність скликання позачергової сесії фракція «Народної Партії» отримала 12 липня 2012 року.

Просимо  Вас бути послідовним та вплинути на фракцію «Народної партії» в Житомирській обласній раді, аби Ваші однопартійці підписали звернення про скликання позачергової сесії та підтримали звернення до Президента України В.Ф. Януковича ветувати мовний закон.

Хочу повідомити, що на Житомирщині такі місцеві ради як: Новоград-Волинська міська рада, Червоноармійська районна рада, Олевська міська рада, Малинська міська рада вже прийняли свої звернення щодо недопустимості прийняття та ветування закону «Про засади державної мовної політики». Обласні ради, такі як  Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Рівненська, також прийняли подібні звернення.

За Вашою політичною кар’єрою, громадянською відповідальністю та державницькою позицією найбільше стежать мешканці Житомирщини – Ваші земляки. Житомирщина поважає незалежність України та одвічну святиню  кожного українця – єдину державну українську Мову.

За дорученням Житомирського осередку Всеукраїнського комітету захисту української мови, депутат Житомирської обласної ради Геннадій Зубко

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі