Політика

Геннадій Зубко: "Влада вкотре залишає людей сам на сам з проблемами"

16 August 2012, 17:40

Сьогодні, 16 серпня, на сесії провладна більшість у  Житомирській облраді відмовилась підтримати пропозицію лідера Об’єднаної опозиції Геннадія Зубка виділити 300 тисяч гривень мешканцям Овруча на встановлення індивідуального опалення та спрямувати 200 тисяч гривень депутатам для надання допомоги людям замість того, щоб передати їх у розпорядження голови облдержадміністрації.

«Шістсот сімей в Овручі потребує встановлення індивідуального опалення, бо влада відключила їм централізовану подачу тепла. Для однієї родини встановлення індивідуального опалення коштує від 12 до 18 тисяч гривень. 98 родин не в змозі зробити це власним коштом і вони звернулись за матеріальною допомогою. Обласним бюджетом передбачено на це 100 тисяч, фракції «Батьківщина» та «Фронт Змін» спрямовують громаді Овруча 75 тисяч гривень з коштів, передбачених на депутатську діяльність. Але цього недостатньо. Тому ми пропонуємо перенаправити овручанам 100 тисяч гривень, які передбачено в бюджеті на створення комунального підприємства "Контактний центр"», - сказав Геннадій Зубко.

За словами голови фракції «Фронт Змін», у створенні контактного центру немає необхідності, оскільки він дублюватиме функції управління зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.  Цей факт у своїх зверненнях до уряду підтвердили керівники Київської та Івано-Франківської держадміністрацій.  Проте, провладна більшість ці аргументи до уваги не взяла й перенаправити гроші жителям Овруча відмовилась.

  «В результаті, мешканцям Овруча спрямовано 175 тисяч гривень. Але цих коштів недостатньо. Ми знайдемо решту грошей й вирішимо цю проблему, оскільки залишити людей без опалення за два місяці до початку опалювального сезону просто неможливо», - запевнив Геннадій Зубко.

Також на сесії опозиція запропонувала не виділяти 200 тисяч гривень на діяльність губернатора Сергія Рижука, а спрямувати ці кошти на депутатську діяльність, адже депутати більше спілкуються з людьми, ніж особисто губернатор. Однак провладна більшість виділила додаткові кошти саме губернатору.

«Влада вкотре  довела, що для неї потреби громади другорядні, вкотре показала свою відірваність від життя людей», - сказав Геннадій Зубко.

Прес-служба Об’єднаної опозиції ВО "Батьківщина" в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі