Влада

Депутати Житомирської обласної ради проголосували бюджет та програму соціально – економічного розвитку і взяли перерву на 20 днів

11 January 2008, 16:10

Сьогодні депутати розглядали стратегічні для області питання – програму соціально – економічного розвитку та бюджет.

Як повідомляє прес-служба Житомирської облради, за них проголосувала абсолютна більшість присутніх депутатів: 77 із 79. Однак, розглянути ще три питання, напряму пов’язані з бюджетом, не вдалося. Депутат від фракції БЮТ Віталій Француз оголосив рішення двох фракцій БЮту та Нашої України про перерву у роботі сесії на 10 днів у зв’язку із невизначеним становищем дев’яти депутатів від БЮТ, яких однойменна фракція вважає нелегітимними. Відтак, вважає частина представників двох фракцій, голоси тих, до кого був застосований імперативний мандат, на попередніх сесіях не враховуються, отже кворуму не було.

В свою чергу голова обласної ради Ірина Синявська оприлюднила рішення суду, яке зобов’язує керівництво обласної ради забезпечити участь у сесії вже згаданих дев’яти депутатів – бютівців.

Першу пропозицію, яку внесли дві фракції, депутати не підтримали. Проголосувало „за” лише 30 депутатів.

Однак, після тривалих консультацій усіх без виключення фракцій обласної ради, перерву таки оголосили. Щоправда не на 10, а на 20 днів. Мотив рішення простий – відповідні судові інстанції та правоохоронні органи матимуть час для остаточного вердикту.

Таке рішення депутатського корпусу голова обласної ради Ірина Синявська вважає абсолютно доцільним.

Наступне засідання 13-ї сесії призначене на 30 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі