Влада

Житомирський губернатор Павленко хоче позвільняти голів райдержадміністрацій. За борги

15 February 2007, 10:47

Керівники райдержадміністрацій нестимуть персональну відповідальність за погашення заборгованості по заробітній платі та енергоносіях.

Про це голова облдержадміністрації Юрій Павленко заявив під час наради з керівниками районів та міст області, яка відбулася 13 лютого в Житомирі. До тих голів райдержадміністрацій, які не контролюватимуть ситуацію в сфері дотримання норм чинного законодавства про працю, буде вжито найсуворіших заходів – аж до звільнення з посад, - повідомляє прес-служба Житомирської ОДА

Станом на 1 січня нинішнього року борг із виплати заробітної плати в області складає 25,1 млн.грн. За оперативними даними впродовж січня його було скорочено на 350 тис.грн. Майже половина від усієї суми заборгованості – це невиплачена зарплата на економічно активних підприємствах. Найгірша ситуація в обласному центрі – борг із виплати зарплати становить майже 8 млн.грн., в м. Коростені – 1,2 млн.грн., у Чуднівському районі – 2,1 млн.грн., Романівському – 1,5 млн.грн., Овруцькому і Володарсько-Волинському – по 1,3 млн.грн., Новоград-Волинському – 1 млн. грн. У деяких районах області встановлено факти надання недостовірної інформації про стан погашення заборгованості з виплати зарплати.

Голова ОДА доручив керівникам РДА щотижня інформувати особисто його про погашення заборгованості з виплати зарплати в районах та стан розрахунків із цільовими фондами. При цьому оперувати винятково достовірними даними. Юрій Павленко закликав голів районів та міст області до більш плідної співпраці з контролюючими та правоохоронними органами на місцях.

Було зазначено, що в області невтішна ситуація в сфері розрахунків за енергоносії. Так, станом на 1 лютого борг за спожиту електроенергію склав 32,5 млн.грн. Найбільше за світло боргує населення – 14 млн.грн. Комунальні підприємства не доплатили ВАТ "ЕК „Житомиробленерго” 6 млн.грн., промислові – 5,1 млн.грн. Щодо розрахунків за природний газ, то на 1 лютого загальна сума заборгованості з урахуванням недоплат за минулий рік склала 34 млн.грн. Вартість сплачених розрахунків за теплокористування вдвічі нижча за вартість його отримання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі