Влада

Уперше в Житомирській області гроші поділили чесно

15 February 2007, 12:00

Так стверджує прес-служба Житомирської облдержадміністрації

За повідомленням прес-служби, на нараді з керівниками міст та районів області, яка відбулася 13 лютого в Житомирі, вперше в області колегіально та прозоро розподіляли субвенцію місцевим бюджетам, виділену з державного бюджету України в 2007 році на соціально-економічний розвиток регіонів.

Голова облдержадміністрації Юрій Павленко повідомив, що нинішнього року область отримала такої субвенції на суму 23 млн.грн., а заявок на фінансову підтримку із районів та міст області надійшло на - 176 млн.грн.: „Моя позиція така: першочергово субвенційні кошти спрямувати на найважливіші для жителів області соціальні об’єкти – школи, дитсадки, лікарні, а особливо – пологові будинки”.

Серед невідкладних робіт, на думку керівника області, – спорудження та реконструкція тепломереж, котелень, генераторів, від якісної роботи яких залежить повноцінне та безпечне функціонування житлових будинків та соціальних закладів регіону.

"Державну субвенцію, - підкреслив голова ОДА, - отримають місцеві бюджети тих районів та міст, які запланували спрямувати її в об’єкти незавершеного будівництва (стан готовності - 70%). Ще однією умовою є передбачення в програмах соціально-економічного розвитку регіонів джерел співфінансування".

У ході наради було вирішено 4 мнл.грн. (замість прогнозованих раніше 2,5 млн.грн.) із суми цьогорічної субвенції направити на завершення будівництва обласної поліклініки, 2 млн.грн. – на спорудження газопроводу в Володарсько-Волинському районі.

На нараді також було вирішено придбати дуже потрібний для жителів області ангіограф – медичний прилад для діагностики й лікування людей із недугами серцево-судинного характеру та онкохворих. Зважаючи на те, що за рахунок вказаної субвенції це зробити не можливо, то вирішили виділити кошти з обласного бюджету й купити цей прилад у нинішньому році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі