Влада

Геннадій Зубко вимагає від влади додаткову субвенцію на Житомирське ТТУ, щоб погасити людям борги із зарплати

21 March 2013, 18:01

Депутати обласної ради сьогодні не змогли віднайти гроші на погашення заборгованості працівникам ТТУ.

Провладна більшість не підтримала ініціативи «Фронту Змін» та не направила 1,5 мільйони гривень на допомогу ТТУ та перевізникам області. Опозиція пропонувала замість купівлі техніки для друкарні «Полісся» віддати 1 мільйон гривень на погашення заборгованості ТТУ, і 500 тисяч гривень – на компенсацію пільгового проїзду перевізникам області.

У цей же час під стінами обласної адміністрації працівники Трамвайно-тролейбусного управління вимагали погасити борги із заробітної плати, адже багато хто із них востаннє отримував гроші ще у листопаді.

Натомість депутати навіть не захотіли заслухати представника незалежної профспілки  ТТУ на сесії обласної ради. «У депутатської більшості сьогодні така позиція – сховати голову і навіть не слухати своїх виборців», - коментує таке рішення депутатів облради нардеп Геннадій Зубко.

«За минулий рік підприємству було надано 17,5 мільйонів субвенції на компенсацію пільгового проїзду, а у свою чергу ТТУ сплатило до бюджету у формі податків 22 мільйони гривень. Ситуація із ТТУ дуже складна, людям не платять гроші місяцями. Ми звернулись до депутатів облради з тим, щоб перерозподілити субвенцію і відправити 50% державних коштів на ТТУ, як це роблять інші обласні центри України. Але це рішення не було підтримане, його навіть не включили до порядку денного сесії», - заявив із трибуни сесії обласної ради народний депутат від Житомира Геннадій Зубко.

До того ж народний обранець переконаний, що міська влада також може знайти можливості у бюджеті та виплатити гроші працівникам ТТУ.

«Міська рада має уважно подивитись на свої можливості і ті 5 мільйонів гривень, які вони на черговій сесії хочуть відправити на реконструкцію вулиці Михайлівської, доцільніше віддати на ТТУ і зробити так, щоб люди не сиділи без зарплати», - заявив Геннадій Зубко.

Також нардеп повідомив, що сьогодні він зареєстрував депутатський запит до прем’єра-міністра Миколи Азарова щодо додаткового виділення державної субвенції, яка має бути надана саме Трамвайно-тролейбусному управлінню у Житомирі.

«Проблема із виплатою зарплати працівникам ТТУ системна, і тому без перерозподілу субвенції ми її не вирішимо. Тільки віддавши половину державних коштів, які виділяються на компенсацію пільгового проїзду, на Трамвайно-тролейбусне управління, можна витягнути його із постійної боргової ями», - переконаний Геннадій Зубко.

Прес-служба Народного депутата України Геннадія Зубка (фракція ВО «Батьківщина»)

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі