Суспільство

Критичне підвищення води в Житомирській області прогнозується на 5-6 квітня, - Микола Олещенко

2 April 2013, 11:37

На 5-6 квітня у Житомирській області прогнозується критичне підвищення рівня води, спричинене інтенсивним таненням снігу.

Про це перший заступник Житомирського губернатора Микола Олещенко розповів 2 квітня перед початком засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

«Станом на сьогоднішній день додатково у нас знаходиться близько 1 млрд. 400 млн. кубів води. За добу найбільше вода піднялася – на 95 см – на річці Тня у селі Броники Новоград-Волинського району, однак вода на заплаву ще не вийшла. У кожної річки своя критична межа. Ми регулюємо гідровузлами скид води. Станом на сьогоднішній день критичної ситуації в Житомирській області немає. Але критичне підвищення води  прогнозується на 5-6 квітня, адже сьогодні, завтра, післязавтра очікується плюсова температура, тому сніг максимально розтане», - розповів Олещенко.

Він також зазначив, що у кожному місті і районі є традиційні місця підтоплення. У Житомирі таких - 22.

«Одне із завдань – робота у містах і районних центрах, де є ливнева каналізація. У Житомирі провели очищення 574 зливних і приймальних решіток. По кожному місту і району ми маємо традиційні місця підтоплення навіть не при такій кількості опадів, які є сьогодні. По місту Житомиру таких місць 22. У цих місцях уже є підтоплення – підтоплення підвалів, садиб. Там працюють люди», - повідомив заступник губернатора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі