Влада

У Житомирській області планується газифікувати два села в Андрушівському районі

22 January 2008, 08:52

Голова обласної ради Ірина Синявська разом із групою депутатів та начальниками управлінь ОДА провели виїзне засідання обласної ради в Андрушівському районі, - повідомляє прес-служба обласної ради.

Ініціатива робочої поїздки належала місцевій громаді села Волиця Андрушівського району, котра зібрала схід села і запросила до участі голову обласної ради. 

"Сьогодні прерогативою роботи представницьких органів громади має бути саме така ініціатива населення.", - відзначила голова обласної ради Ірина Синявська.

Питання сходу села Волиця одне - газифікація. Місцеві жителі запевняли, що знають про недешеве задоволення від блакитного вогника, але ж для селянина найголовніше час, а його можна не витрачати на розпалення дровами оселі.

На газифікацію Волиці потрібно 1 мільйон 553 тисячі гривень. Гіпотетично їх можна було б взяти із 17 мільйонів, які прийдуть в область у якості державної субвенції на енергозбереження. Сім із цих сімнадцяти мільйонів можна буде розподіляти на газифікацію. Голова обласної ради пообіцяла, що Волиця у черзі на цьогорічну газифікацію стоятиме у числі перших.

"Ми просимо начальника головного управління будівництва та архітектури ОДА Володимира Галайка підготувати пропозиції по розподілу 7 мільйонів і закласти 1 мільйон 553 тисячі на газифікацію Волиці. Завдання депутатів - переконати увесь корпус у необхідності цієї справи. Я думаю, що це питання буде вирішено вже на квітневій сесії обласної ради."

Провести газ фактично благає і сусіднє Волиці село Степок. Виявилося, що у 1994 році тут почали прокладати газопровід, проте згодом труби закопали і так само "закопали" питання газу. Однак, громада Степка не здалася і навіть самотужки зробила відповідну документацію. Дана документація є дієвою впродовж трьох років. Минуло два, а віз для жителів Степка і нині там. Хоч для кінцевого результату їм потрібно ще менше, аніж Волиці, - 1 мільйон 200 тисяч.

Ірина Синявська виказала думку, що газифікувати Степок Андрушівського району можна було б з субвенції на соціально - економічний розвиток області. Справа за малим - переконати Міністерство регіонального розвитку.

Тим не менш, голова обласної ради Ірина Синявська пообіцяла жителям двох сіл закрити питання газифікації до кінця нинішнього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі