Влада

Голова Житомирської райдержадміністрації каже, що його "підставили" і йому соромно за передачу землі під Довжиком

23 May 2013, 12:59

Голова Житомирської районної державної адміністрації Андрій Кулик вибачився за те, що віддав у приватні руки землю, де масово розстрілювали євреїв.

Відмінити власне рішення і не віддавати землю під Довжиком у приватні руки вирішив голова Житомирської районної адміністрації Андрій Кулик. В інтерв’ю журналістам  Житомир.info він запевнив, що підписуючи документ, не знав, що на цій території у воєнні роки німці масово розстрілювали мирне населення Житомира: євреїв, циган, військовополонених, партизан, підпільників та інших.

«Якби я знав, що на тій ділянці були такі масові поховання, ніхто ніяких дій не вчиняв би. Вчора під вечір нам поступила інформація з обласного архіву. Повірте, я коли почитав, мурашки пішли по тілу, я ніч не спав, коли почитав факти, свідчення звірств, які чинили ці нелюди над нашим мирним населенням, над військовополоненими», - розказав голова Житомирської райдержадміністрації.

Також Андрій Кулик вважає, що його підставили, приховавши інформацію про масові поховання, і запевнив, що докладе зусиль, щоб це рішення було скасоване.

«Просто мене підставили, я так зрозумів. І мені дійсно незручно за такий випадок, що на кістках людей ми видали розпорядження для ведення садівництва», - розповів Андрій Кулик.

«Я звернусь до губернатора, щоб він скасував дане розпорядження, а суд відмінив державні акти. Ми проведемо серйозне службове розслідування. Тому що, якби в проекті відділ культури і спадщини РДА не дав позитивні висновки, ніякого розпорядження взагалі не було б. Тому що із 5-ти служб, якщо хоч одна не дає позитивний висновок, голова адміністрації не має права підписувати розпорядження. Потрібно цій ділянці вклонятись, а не робити щось на ній», - запевнив Андрій Кулик.

Також голова Житомирської райдержадміністрації пообіцяв, що ділянку, де відбувалися масові розстріли, засадять лісом, оскільки останнім часом там масово вирубали дерева.

Ми перед людьми вибачимось і попросимо лісгосп, щоб засадив дану земельну ділянку, новим лісом.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня біля с. Довжик під Житомиром відбулася акція протесту. Люди вимагали відмінити рішення райдержадміністрації про передачу в приватну власність ділянок землі, на яких відбувалися масові розстріли євреїв та військовополонених.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі