Місто

У Житомирі хочуть реконструювати Старий бульвар: встановити нові лавки і світильники, відремонтувати фонтани

31 May 2013, 12:08

У Житомирі планують реконструювати Старий бульвар.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

29 травня архітектурно-будівельна комісія розглянула проект капітального ремонту вулиці Старий бульвар. Проект капремонту розробило комунальне підприємство «Житомирпроект».

На розгляд комісії проектанти подали проект, відповідно до якого передбачається: заміна вимощення частини центральної алеї, хідників вулиці та біля пам’ятника О.С. Пушкіну; встановлення нових паркових декоративних опор та прокладання нових мереж для зовнішнього освітлення; встановлення світильників з енергозберігаючими металогалогенними лампами; встановлення нових лав для відпочинку та квітників; часткова заміна зелених насаджень; ремонт підпірних стінок, придеревних лунок та декоративних тумб біля фонтану.

Члени архітектурно-будівельної комісії озвучили низку пропозицій згідно яких цей проект буде доопрацьовано розробниками та винесено повторно на розгляд комісії. Передусім пропозиції стосувались форми й розміщення зовнішнього освітлення та матеріалів, з яких виготовлятимуться опори для ламп.

«У бюджеті розвитку на 2013 рік передбачено виділення коштів для капітального ремонту вул. Старий бульвар в сумі 2,112 тис. грн., для ремонту школи №12 та підвісного мосту у «Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна». Тобто починаючи від вулиці Велика Бердичівська і до підвісного мосту буде проведено комплексний благоустрій території», - інформують у міськраді.

Як повідомляв Житомир.info, на Старому бульварі у Житомирі хочуть посадити клени Друмонді, пурпурові яблуні і плакучі шовковиці.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі