Події

Після подій на щебзаводі у Коростені міліція хоче порушити справу за фактом втручання в роботу правоохоронців

12 June 2013, 17:15

Інформація, розповсюджена в деяких мас-медіа щодо рейдерського захвату відкритого акціонерного товариства в Коростенському районі не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

В лютому 2013 року до Управління МВС в області надійшла спільна заява акціонерів декількох товариств з приводу порушення їх прав та розкрадання грошових коштів керівництвом одного з відкритих акціонерних товариств Коростенського району. Зазначені відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.

Попередньо встановлено, що у ході господарської діяльності вчинено розтрату коштів в сумі понад 9 млн. гривень, які належать акціонерам. З метою встановлення документів та речей, які можуть мати значення для з’ясування важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчим суддею Корольовського районного суду м. Житомира було винесено ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку у акціонерному товаристві.

12 червня співробітники Слідчого управління УМВС у форменому одязі прибули на підприємство для проведення слідчих дій. Зважаючи, що керівники товариства були відсутні, працівникам заводу, які на той час знаходились в приміщенні, було запропоновано проінформувати їх про ухвалу слідчого судді та прибути на місце для проведення обшуку.

УМВС України в Житомирській області інформує, що керівники підприємства цього дня не запрошувались до органів внутрішніх справ у м. Житомир, однак станом на 16.00 год. на території товариства вони не з’явились.

Разом з тим, через деякий час після прибуття працівників міліції, до підприємства прибули два автомобілі, які розвантажили під його ворітьми щебінь, заблокувавши таким чином в’їзд та виїзд з території. Крім того, прибуло близько 80 осіб, які своїми діями перешкоджають виконанню працівниками міліції службових обов’язків. Про дані обставини було повідомлено Коростенський міський відділ УМВС, звідки прибула слідчо-оперативна група для огляду місця події.

На даний час вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом втручання в діяльність працівників правоохоронних органів.

Порушень  громадського порядку на підприємстві не допущено.

Як повідомляв Житомир.info, працівники Коростенського щебзаводу заявляють про рейдерську атаку на підприємство 12 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі