Влада

Влада Житомира хоче взяти черговий кредит – 3 млн. євро

27 June 2013, 13:28

Житомирська влада хоче залучити кредит Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проекту  «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира».

Відповідний проект рішення сесії Житомирської міської ради опублікований на офіційному сайті мерії.

Міська рада вирішила залучити кредит Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) на таких умовах:

- Розмір та валюта кредиту – 3,00 млн. €.

- Мета запозичення – фінансування впровадження енергоефективних заходів в бюджетних закладах міста Житомира (перелік  бюджетних будівель додається).

- Термін надання кредиту – 10 років, включаючи пільговий період упродовж двох років.

- Погашення кредиту здійснюється рівними щопіврічними платежами.

- Відсотки сплачуються один раз в півроку за відповідний період нарахування відсотків.

- Відсоткова ставка за користування залученими коштами дорівнює сумі:

а) маржі – 6 відсотків;

б) міжбанківської ставки EURIBOR за відповідний період нарахування відсотків.

- Погашення кредиту та сплата відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

«Спрямувати кошти кредиту (3,0 млн. €), гранту (1,35 млн. €) та кошти міського бюджету (0,155 млн. €) на фінансування інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира» загальною вартістю 4,505 млн. € (47,303 млн. грн.), який передбачає впровадження енергоефективних заходів у бюджетних будівлях (утеплення фасадів, дахів, заміна вікон, встановлення індивідуальних теплових пунктів та лічильників, балансування та промивка систем опалення, ізоляція трубопроводів, впровадження енергетичного моніторингу)», - йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, за кошти НЕФКО утеплювався житомирський дитячий садочок №21. Також влітку у 2012 році Житомир отримав від Корпорації кредит у розмірі 3 млн. грн. на встановлення світлодіодних ліхтарів у місті.

У грудні 2012 року Житомирський міськвиконком підтримав доцільність залучення кредиту НЕФКО у розмірі майже 300 тис. євро на модернізацію котелень.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції та розвитку виділив комунальному підприємству «Житомиртеплокомуненерго» кредит 10 млн. євро і грант у розмірі 5 млн. євро для реконструкції системи централізованого теплопостачання в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі