Суспільство

Апеляційний суд перекреслив рік боротьби мешканців Житомирської області проти видобутку титанових руд

27 June 2013, 15:56

 27 червня близько 30 людей прийшли під стіни обласного апеляційного адміністративного суду, аби ще раз висловити протест і не дозволити видобуток титанових руд у Житомирській області.

Вони впевнені – розробка титанових родовищ призведе до екологічної катастрофи.

Нагадаємо, рік тому депутати облради надали дочірньому підприємству НАК «Надра України» погодження на розробку ільменіт-титанових родовищ у Житомирській області. Мешканці неодноразово виходили з протестами і у квітні цього року змусили депутатів скасувати своє рішення. «Надра України» у суді оскаржили рішення обласної ради.

29 травня Житомирський окружний адміністративний суд скасовав рішення облради (№ 801 від 9 квітня 2013 року) про заборону видобутку титану на території області компанією НАК «Надра України».

«Суддя Токарєва постановила, що рішення від 9 квітня визнати недійсним і суд нівелював повністю всю нашу боротьбу протягом року», - вважає активіст Сергій Прокопенко.

Облрада подала апеляцію, втім, апеляційний суд залишив у силі рішення попередньої інстанції. Селяни обурені і погрожують новими, більш масовими протестами. Обіцяють захищати свої права, щоб не дозволити видобуток титанових руд у своїх селах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі