Влада

Майстер-клас для журналістів від мера Житомира Дебоя «Як робити якісні репортажі та цікаві статті»

3 July 2013, 18:26

3 липня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради мер Житомира Володимир Дебой навчав журналістів, як робити якісні репортажі та цікаві статті.

Під час розгляду питання про затвердження фінансового плану комунального підприємства «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міськради» на 2013 рік керівник підприємства Антон Бездітко розповів про те, що тираж газети «Місто» складає 3000 екземплярів, з яких 2700 – підписка на видання, решта 300 екземплярів газети надходить у вільний продаж. Однак за словами продавців періодичних видань, газета не користується особливим попитом серед жителів міста.

«Газета має бути. Єдине, що її треба робити цікавішою. Відверто скажу, публікація моїх фотографій, як це робиться в газеті, мене не тішить, а навпаки – дратує. Якщо це засідання виконкому - фотографуйте доповідаючих, членів виконкому. По-друге, коли ми йдемо на якусь подію, то потрібно висвітлювати суть даної події. Якщо я щось комусь вручав, то треба фотографувати обличчя цієї людини, а мою спину, а не навпаки. По-третє, є керівники департаментів, управлінь, відділів, є депутати, члени виконкому, дайте їм слово на сторінках видання, зробіть з ними матеріали про їхню роботу. По-четверте, я не бачу нічого поганого в тому, щоб висвітлювати проблемні питання, які можна вирішити. Ось, наприклад, розрита вул. Велика Бердичівська, відкриті люки чи обписані ліфти – напишіть про це, зробіть репортаж, візьміть коментар у відповідальної особи, вкажіть шляхи та терміни вирішення даної проблеми. Не треба, щоб в матеріалах було насильство чи якийсь негатив, але про проблеми та їх вирішення варто писати. Тоді вас будуть читати мешканці міста, тому що це їх цікавить. А для цього треба прийти в управління і запитати, що з дорогами, чому світлофор не працював. Якщо сьогодні говорити про репортажі, про грамотну політику, то можна робити аналітичні статті, які будуть цікаві еліті чи інтелігенції. Тоді буде цікавість до газети і попит», - розповів Володимир Дебой.

Мер Житомира доручив управлінню по зв’язках з громадськістю міської ради підготувати умови конкурсу на посаду головного редактора газети «Місто».

Як повідомляв Житомир.info, перед відправкою в типографію матеріали кожного номера комунальної газети «Місто» вичитуються в кабінетах Житомирської мерії. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі