Влада

Азаров знає про похолодання і доручив до 1 жовтня підготувати ЖКГ до опалювального сезону

26 September 2013, 13:40

Метеорологи інформують, що до кінця вересня температура повітря очікуються нижчою за норму на 2-5 градусів. Уряд України поставив завдання - до 1 жовтня до нового опалювального сезону підготувати всі об’єкти житлово-комунального господарства.

Про це повідомляє Урядовий портал.

26 вересня на засіданні уряду прем’єр-міністр України Микола Азаров поставив чотири завдання щодо підготовки до нового опалювального сезону.

«По-перше, вимагаю від відповідальних осіб завершити підготовку до опалювального сезону у повному обсязі. Особлива увага – забезпеченню вчасної подачі тепла до об’єктів соціальної сфери та житлових будинків. Тому доручаю НАК «Нафтогаз України» з 1 жовтня розпочати заповнення системи газом і підняття тиску до нормативного рівня. По-друге, доручаю Мінрегіону забезпечити цілодобову роботу спеціального штабу, який буде відповідати за всі аспекти проведення опалювального сезону. По-третє, забезпечення готовності аварійних служб до локалізації можливих надзвичайних ситуацій на системах життєзабезпечення населення. І четверте, готовність снігоприбиральної та спецтехніки, місць для стоянки транзитного транспорту і т.д.», - зазначив Микола Азаров.

За словами прем’єр-міністра, до того часу, коли відповідно до нормативної середньодобової температури почнуть отримувати тепло об’єкти соціальної сфери – лікарні, дитячі садочки, школи, житлові будинки - все повинно бути готово. Часу обмаль, але він ще є – треба швидко, а головне – якісно вирішити всі проблеми. В квартирах і будинках повинно бути тепло. Контролювати це питання має віце-прем’єр Олександр Вілкул.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня віце-прем’єр Олександр Вілкул наголосив на необхідності пришвидшити підготовку до початку опалювального сезону, який цьогоріч може розпочатися раніше 15 жовтня. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі