Події

Генпрокуратура перевірила роботу управління Держгірпромнагляду у Житомирській області і виявила порушення

3 October 2013, 13:06

В роботі територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області Генеральна прокуратура України виявила порушення законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, посилаючись на начальника відділу забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності ГПУ Євгена Попехіна.

«Проведеною Генеральною прокуратурою перевіркою додержання вимог конституційних засад підприємницької діяльності службовими особами Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, якою виявлено численні факти порушень закону під час здійснення службою та її територіальними управліннями контрольно-перевірочних, дозвільних процедур, що створювало перешкоди для здійснення господарської діяльності», – зазначив начальник відділу. 

Так, поінформував Попехін, у порушення вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» жодна із трьох тисяч проведених у 2012-2013 роках позапланових перевірок суб’єктів господарювання за зверненнями громадян не була погоджена з центральним апаратом Держгірпромнагляду.

За його словами виявлено численні факти проведення перевірок суб’єктів господарювання без винесення наказів на їх проведення та без повідомлення про початок їх здійснення.

Також поширені випадки порушення періодичності проведення планових заходів на окремих підприємствах, разом із тим іншим суб’єктам підприємництва надаються необґрунтовані переваги шляхом звільнення їх від проведення перевірок.

«Замість прийняття передбачених Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» рішень про надання або відмову в наданні дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки посадовими особами Держгірпромнагляду та його територіальними управліннями використовувалась негативна практика надсилання листів-зауважень, що не передбачено законодавством», - сказав прокурор.

Прокурор зауважив, що при наданні дозвільних документів територіальними управліннями Держгірпромнагляду в Чернівецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Хмельницькій областях та в Автономній Республіці Крим вимагалось надання додаткових документів або інформації, не передбаченої законом.

Резюмуючи, Євген Попехін повідомив, що за результатами перевірки Голові Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України внесено подання, яке розглянуто із вжиттям відповідних заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень закону. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 58 посадових осіб Держгірпромнагляду, з яких 14 керівників та заступників керівників територіальних управлінь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі