Суспільство

У Коростені скасували безкоштовний проїзд для пільговиків через рішення губернатора Рижука

8 October 2013, 09:10

 Без права на безкоштовний проїзд лишились пільговики райцентру Коростень у Житомирській області.

Про те, що безкоштовний проїзд  для них скасований, люди дізналися з оголошень у міських автобусах. Раніше пенсіонери, інваліди та чорнобильці їздили по безкоштовним талонам. Тепер такі талони – недійсні.

«У зв’язку з припиненням фінансування компенсації пільгового проїзду згідно рішення голови облдержадміністрації тимчасово з 7 жовтня 2013 року припиняється безкоштовне перевезення пасажирів на пільговому місці та пільговиків-чорнобильців, які перевозилися по талонам», - йдеться в оголошенні за підписом виконкому міськради.

46% населення Коростеня – це  пільговики. Люди обурені: таке «нововведення» вдарить їм по кишені і переконані – скасувавши пільги, влада порушує законодавство.

Перевізники кажуть: щомісяця держава мала б перераховувати їм по 65 тисяч гривень за перевіз пільговиків, але заборгувала вже майже 200 тис. грн. А депутати Житомирської обласної ради перерозподілили 9,4 млн. грн. транспортної субвенції на користь Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

У Коростенській міській раді кажуть, щоб оплатити проїзд пільговиків до кінця року держава має перерахувати 600 тис. грн. І не виключають, що у найближчі дні будуть змушені скасувати пільговий проїзд на міжміських рейсах. Поновити пільгові перевезення обіцяють лише тоді, коли держава перерахує кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі