Події

Колишні працівники Держгірпромнагляду пікетували житомирське управління МВС

17 October 2013, 17:38

 17 жовтня чергову акцію протесту провели колишні працівники ЕТЦ Держгірпромнагляду.

Люди кажуть: цього разу вони вийшли під стіни обласної міліції, щоб провести мирну акцію проти бездіяльності правоохоронців.

«Після моєї першої акції було відкрито кримінальне провадження стосовно незаконних дій керівництва територіального управління Держгірпромнагляду в Житомирській області та Житомирського експертно-технічного центру. Але після відкриття цього провадження ніяких дій ні міліція ні прокуратура не проводять. Ми вимагаємо відкритого і справедливого розслідування»,- заявила Наталія Куркчі.

За словами жінки, мітингувальники із заклеєним липкою плівкою ротом демонструють мовчазний протест підприємців, які бояться говорити відкрито про те, що на них чиниться тиск.

Підтримати Наталію Куркчі та її колег прийшли також колишні працівники, які дійсно звільнилися з експертно-технічного центру за власним бажанням, бо не захотіли брати участь у незаконних оборудках керівництва.

«Звільнився за власним бажанням, але передувало цьому неодноразові вимоги новопризначеного керівництва Житомирського експертно-технічного центру підписувати фіктивні висновки. Тобто висновки експертизи по підприємствах, на яких я навіть не був, при чому висновки негативні. Просто я не захотів йти проти совісті, тому й звільнився»,- розказав Олександр Умінський, колишній працівник ЕТЦ.

Окрім міліціонерів, які слідкували за порядком під час проведення мирної акції, ніхто з керівництва УМВС до мітингувальників не вийшов.

Нагадаємо, це вже не перша акція колишніх працівників територіального управління Держгірпромнагляду в Житомирській області та експертно-технічного центру: вже були пікети біля інспекції праці та міської прокуратури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі