Місто

Антимонопольний комітет зобов’язав виконком Житомирської міськради скасувати рішення про конкурс ЖЕКів

4 November 2013, 14:35

Антимонопольний комітет зобов’язав виконком Житомирської міської ради припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції і скасувати рішення стосовно конкурсу ЖЕКів.

Таке рішення прийняла колегія Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 4 листопада.

«Визнати дії виконавчого комітету Житомирської міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення дій, що полягають у легітимізації порушення управління житлового господарства Житомирської міської ради законодавства про захист економічної конкуренції.

Зобов’язати виконавчий комітет Житомирської міської ради припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом скасування рішення виконкому від 10.09.2013 №436 «Про визнання виконавців послуг за результатами проведення конкурсу на право надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в житловому фонді комунальної власності» в частині визначення виконавцями послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по лотах №3, 10 та 13 КП «ВЖРЕП №4», КП «ВЖРЕП» №13, КП «ВЖРЕП №16» відповідно», - озвучив рішення колегії голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний.

Спочатку планувалося зобов’язати виконком усунути порушення законодавства про захист економічної конкуренції до 31 грудня цього року, однак у ході засідання колегія вирішила дещо скоротити цей термін - до 4 грудня.

У засіданні колегії Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України брали участь директор ПП «ВЖРЕП №4» Володимир Тичина та керівник приватної компанії «КомЕнерго-Житомир» Юрій Антипов.

За словами Олександра Безсмертного, на засідання колегії був запрошений Житомирський міський голова Володимир Дебой, однак ні він, ні будь-хто інший з міської ради на засідання не з’явився.

На колегію не прийшли і запрошені керівники комунальних ВЖРЕПів №4, 13 та 16.

«Ми їх всіх попереджали. Вони написали листа про перенесення. Ми їм повідомили, що немає такої можливості», - пояснив Безсмертний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі