Суспільство

Інвестори з Житомира збираються мітингувати під Кабміном, бо казначейство не видає кошти на довгобуд

11 November 2013, 10:01

У вівторок, 12 листопада, о 10:00 годині у Києві перед будівлею Кабінету Міністрів України відбудеться мітинг інвесторів з міст Житомира та Хмельницького щодо перерахунку виділених коштів на завершення спорудження довгобудів.

Розпорядженням Кабінету Міністрів від 1 серпня було виділено кошти для завершення спорудження житлових будинків, що будувались по програмі молодіжного житлового будівництва в містах Житомирі, Ковелі, Луганську, Одесі, Хмельницькому. Але до цього часу замовникам будівництва Державною казначейською службою не перераховано коштів (авансу) для закупки матеріалів та обладнання. Це унеможливлює виконання будівельних робіт на об’єктах та їх завершення до кінця поточного року.

Враховуючи зазначене, відповідно до статті 39 Конституції України, інвестори будівництва по програмі молодіжного житлового будівництва за адресою: м. Хмельницький вул. Гастелло 15, 2-га черга, м. Житомир, вул. Щорса, 155 запланували проведення масового мітингу.

Вимоги мітингуючих:

1.Невідкладно вжити заходів реагування стосовно невиконання доручення Президента України та паспорту бюджетного фінансування об’єктів молодіжного житлового будівництва, а саме несвоєчасна проплата актів виконаних робіт та відсутність перерахунку авансу для закупки матеріалів.

2. Звернення до Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова з проханням дати відповідне доручення Державній казначейській службі України щодо прискорення проведення фактичних видатків з метою завершення спорудження зазначених вище будинків до кінця поточного року.

3. Здача будинків в експлуатацію молодим сім’ям, що понад 7 років чекають на житло, за яке сплачують кошти по державним молодіжним програмам.

У мітингу будуть брати участь інвестори та члени їхніх сімей з міст Хмельницького та Житомира (загальна кількість - орієнтовно 100 чоловік).

Ініціативна група інвесторів будівництва 2–ї черги будинку 15 по вул. Гастелло, 15 в м. Хмельницькому; м. Житомир, вул. Щорса, 155.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі