Політика

Лідери опозиції заявляють, що Янукович закрив двері до Європи, і закликають всіх їхати до Києва

13 November 2013, 13:25

Лідери опозиції закликають всіх, кому небайдужа доля європейського майбутнього України, зібратися у Києві 24 листопада.

Звернення парламентських фракцій ВО «Батьківщина», ПП «УДАР Віталія Кличка» та ВО «Свобода»

Шановні співвітчизники!

13 листопада 2013 року фракція Партії регіонів за вказівкою президента Януковича провалила голосування за ключовий пакет євроінтеграційних законопроектів, який гарантовано відкривав Україні шлях до підписання історичної Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Українська опозиція, як і раніше, була готова віддати сто відсотків голосів за всі євроінтеграційні закони, у тому числі за недосконалі президентські – про прокуратуру та про вибори. Ми також пішли на важкі, але такі необхідні компроміси у питанні щодо подолання наслідків вибіркового правосуддя. Сама Юлія Тимошенко неодноразово чітко та публічно виступала із закликами не ставити підписання Угоди в залежність від її особистої подальшої долі, якою б важкою вона не була.

Відвертий саботаж Партією регіонів євроінтеграційного пакету законопроектів означає лише одне – Віктор Янукович свідомо зриває підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, позбавляє нас шансу на реалізацію багатовікового прагнення українського народу: бути повноправною та невід’ємною частиною вільної, демократичної європейської спільноти.

Президент Янукович показав, що йому насправді не потрібна Угода про Асоціацію та європейські стандарти. Йому не потрібні європейські закони, які працюють однаково для всіх. Цій владі не цікаві реальні проблеми людей та їх прагнення жити в нормальній європейській країні. Владою Януковича керує лише одне бажання – якомога довше правити і безкарно грабувати країну.

Провал підписання Угоди про Асоціацію – це не просто державна зрада, це прямий шлях до економічної катастрофи та дефолту України. Виснажена роками бездарного керівництва урядом Януковича-Азарова економіка довго не протягне без рятівних кредитів МВФ та фінансової допомоги ЄС. Бюджет вже тріщить по швах, не вистачає грошей на виплату зарплат і соціальної допомоги, а промислове виробництво котиться у прірву.

Зрив Угоди про Асоціацію – це неминучий розворот нашої держави в минуле, у бік дикої неорадянської імперії під назвою «Митний союз». Це закриті перед нами та нашими дітьми двері до цивілізованої Європи. Це клуб довічних президентів, до якого так прагне вступити особисто Янукович через наміри сфальсифікувати результати президентських виборів 2015 року.

Переконані, що зупинити такий розвиток подій може лише потужний громадянський спротив. Лише разом ми зможемо змусити владу почути голос народу. Лише спільними зусиллями ми здатні забезпечити потужний тиск на Януковича, який переконає його підписати Угоду та відмовитися від планів здати Україну, як склотару, в Митний союз.

Закликаємо всіх, кому небайдужа доля європейського майбутнього України незалежно від політичних вподобань: 24 листопада о 12.00 зібратися в Києві.

Прийдіть та підтримайте одну категоричну вимогу до Януковича, яка об’єднує цілу Україну – підписати Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Керівник фракції ВО «Батьківщина» Арсеній ЯЦЕНЮК

Керівник фракції ПП «УДАР Віталія Кличка» Віталій КЛИЧКО

Керівник фракції ВО «Свобода» Олег ТЯГНИБОК

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі