Суспільство

У Бердичеві будуть реставрувати сторічний театр, ціна питання – 14 мільйонів

18 November 2013, 18:04

 У Бердичеві на засіданні містобудівної ради розглядалася ескізна пропозиція щодо реконструкції театру, - повідомляє «РІО-Бердичів».

«Ескізні пропозиції зовнішнього і внутрішнього вигляду приміщення бердичівського театру після реставраційно-ремонтних робіт, розглядались членами архітектурної ради наприкінці тижня. На відродження цієї пам’ятки архітектури збудованої у 1907 році ХХ століття, за попередніми підрахунками, потрібно близько 14 мільйонів гривень», - пише видання.

Ескіз майбутнього театру, який розробило підприємство «Облархпроект», сподобався членам містобудівної ради і не викликав бурхливих обговорень чи заперечень, його взяли за основу і проголосували – «за».

«Кольорова гамма, що переважала у запропонованих ескізах, витримана у дусі класицизму – золотаво-бежеві кольори переважають, як у залі так і у фойє, їх вигідно відтіняють червоні портьєри, сидіння та завіса на сцені. Ще однією умовою для розробників від міського відділу культури, якому власне й належить тепер це приміщення, було автономне опалення – в спеціально об лаштованому приміщенні встановлять два котли, які працюватимуть в автономному режимі, без обслуговуючого персоналу», - повідомляє «РІО-Бердичів».

 DSCN7677

DSCN7678

DSCN7679

DSCN7680

DSCN7681

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі