Культура

На будинку Житомирського центру творчості встановили меморіальну дошку російському поету Саші Чорному

22 November 2013, 09:29

У Житомирі на майдані С.П. Корольова відкрили меморіальну дошку російському прозаїку, поету, автору популярних лірико-сатиричних віршованих фейлетонів Саші Чорному.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Це єдине місце вшанування пам’яті письменника, тому що будинки, де він народився та навчався, не збереглися, а місце його поховання невідомо», - інформують у прес-службі.

Про особливості біографії Саші Чорного та про те, які наступні меморіальні дошки планують встановити у Житомирі, розповіли голова ЖОГО «Руська співдружність», член Національної спілки краєзнавців України Євгеній Тіміряєв і голова обласної організації Українського Товариства охорони пам’яток історії та культури, краєзнавець Георгій Мокрицький. За словами Мокрицького, поруч із дошкою Саші Чорному можуть бути розміщені дошки письменнику Олександру Довженку та співачці Зої Гайдай.

Як повідомляв Житомир.info, виконавчий комітет міської ради вирішив надати згоду Житомирській обласній громадській організації «Руська співдружність» на встановлення меморіальної дошки Саші Чорному (Олександру Михайловичу Глікбергу) на фасаді будинку на майдані ім. С.П.Корольова, 10, де знаходиться Житомирський центр творчості дітей і молоді.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі