Влада

З 10 поправок до проекту рішення депутати Житомирської облради прийняли 4 і завалили голосування «в цілому»

4 December 2013, 15:28

 На позачерговій сесії Житомирської обласної ради 4 грудня депутати так і прийняти рішення «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні» зі зверненням до президента, Кабміну та Верховної Ради.

Під час обговорення до проекту рішення та самого звернення вносилися поправки та доповнення, не всі з яких були прийняті. Нагадаємо, що цього дня у сесійній залі обласної ради були присутні 93 депутати з 112.

Більшість поправок вносив голова фракції ВО «Батьківщина» Віталій Француз:

в п.4 проекту рішення поставити крапку після слова «євроінтеграції» - прийняте (67 голосів «за»);

в п.5 звернення викреслити слово «спокій», додати «та можливість проведення мирних зібрань» - прийняте (71 «за»);

п.6 звернення викреслити – прийняте (67 «за»).

Олександр Савченко (фракція Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії) запропонував доповнити п.4 звернення словами «належного реагування на про вокативні дії окремих груп громадян» - прийняте (80 «за»).

Позафракційний депутат Петро Сербін пропонував доповнити п.7 звернення вимогою до президента та Верховної ради негайно приступити до діалогу з мітингуючими – не прийняте (52 «за»).

Були також пропозиції опозиційних депутатів, які не набрали необхідної більшості голосів: звернутися до президента з вимогою відправити Уряд у відставку; звільнити Юлію Тимошенко та інших політв’язнів; провести дострокові вибори президента та Верховної Ради; запропонувати парламенту невідкладно розглянути законопроект про імпічмент.

Не пройшла і пропозиція-вимога розформувати «Беркут» та інші спецпідрозділи, які брали участь в побитті людей – 38 «за».

Після голосування за пропозиції та поправки Віталій Француз заявив, що опозиційні фракції відмовляються голосувати за проект рішення в цілому. Голосування показало, що сесія облради 4 грудня збиралася даремно, «за» проголосували лише 54 депутати: 32 – фракції Партії регіонів; 15 – Народної партії; 4 – Чорнобильської партії; 3 – позафракційні.

Після сесії обласної ради студенти, які прийшли на майдан Корольова, вимагали «Рижука» і губернатор до них вийшов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі