Місто

У Житомирі 200 працівників водоканалу пікетували владу, щоб отримати зарплату за жовтень

5 December 2013, 17:13

Дві сотні працівників житомирського водоканалу прийшли до облдержадміністрації, бо не можуть отримати зароблене за 2 місяці. Люди кажуть: не отримали грошей за жовтень, бо рахунки підприємства заблоковані через борг за електроенергію у більш як 25 мільйонів гривень.

У міській раді пояснюють, що вплинути на ситуацію не можуть, працівники ж чекати не збираються – погрожують зупинкою підприємства і екологічною катастрофою.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук до мітингувальників не вийшов – замість себе відправив свого заступника Олександра Никитюка. Усі разом вони пішли у міську раду, щоб подумати, як вирішити проблему.

Покращення настало вже за кілька хвилин. Поговоривши по телефону, мер Володимир Дебой повідомив – рахунки розблоковані, зарплата за жовтень буде.

Чи встигнуть люди отримати зарплату за листопад – гарантії не дають. Кажуть, проблеми водоканалу можна вирішити лише тоді, коли держава відшкодує Житомиру різницю у тарифах. Коли це буде – ні на підприємстві, ні у міській раді, ні в облдержадміністрації не знають.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі