Влада

Регламентна комісія вважає, що мер призначив сесію Житомирської міської ради не на той день

20 December 2013, 15:24

 Регламентна комісія Житомирської міської ради вбачає порушення закону про місцеве самоврядування в рішенні мера про скликання сесії.

Про це Житомир.info повідомив секретар комісії з питань депутатської діяльності, регламенту та дотримання законодавства Олег Горай.

«У розпорядженні голови не враховано двотижневий термін, який передбачений ст.59 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», починаючи з моменту накладення вето, але зі змісту статті вбачається, що вираховувати цей термін потрібно саме з моменту прийняття рішення (11 грудня). В 5 днів, які відведені для прийняття рішення про накладання вето міський голова вклався, але відносно скликання наступної сесії для надання депутатам можливості подолати вето він прорахувався на 2 дні», - сказав Олег Горай.

Депутат вважає, що це пов’язано з бажанням мера вирішити ряд питань, які не пов’язані з подоланням «вето».

«Схоже, що міського голову цікавить не стільки подолання чи не подолання «вето», як вирішення всіх інших питань. В розпорядження про скликання сесії мало б бути тільки одне питання – про подолання «вето». Така ж ситуація була і минулого разу, коли Дебой «ветував» рішення про внесення змін в Регламент. Ми бачимо, що наш міський голова є «послідовним» і використовує вотування як механізм для розгляду важливих для нього питань в коротший термін», - пояснив Олег Горай.

У складі регламентній комісії, яку очолює опозиціонер Сергій Мірошніков, сім депутатів, для прийняття рішення достатньо 4 голоси «за».

Як повідомляв Житомир.info, мер Володимир Дебой своїм розпорядження від 13 грудня зупинив рішення позачергової сесії про розпуск виконкому і призначив чергову сесії міської ради на 27 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі